Mainos

Näkökulma: Jukka Jalosen viulunkieli lurittelee viekasta vihjailua – hän tietää jotain, mitä muut eivät

3:30

Päävalmentaja Jukka Jalosen ja Leijonien pelaajien olemus lupaa erittäin hyvää tämän illan MM-puolivälierään Ruotsia vastaan, kirjoittaa Matti Nyrhinen Kosicesta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Jalonen on takavuosina tullut tunnetuksi ajoittain takakireänä ja etenkin tiukassa paikassa viulunkieli on kiristynyt herkästi. Täksi kaudeksi maajoukkueeseen palannut Jalonen on ollut yleiseltä olemukseltaan vuotta 2013 rennompi, vaikka tuttua murahteluakin on kuultu.

Tänään Jalosessa oli kuitenkin jotain varsin erikoista.

Hän myhäili viekkaasti, kun hän puhui Ruotsin heikkouksista ja pelin voittamisen mahdollisuuksista. Ilmapiiri koko joukkueen ympärillä on häkellyttävän rento, etenkin kun mahdollisuus kisojen päättymiseen tänä iltana on mahdollista. Aito usko ja toiveikkuus paistavat.

Tuntui, kuin Jalonen olisi halunnut julistaa kaikille, että Suomi voittaa tänään ja kertoa jo etukäteen tarkoin yksityiskohdin, miten se tapahtuu.

– Kyllä me löydettiin sieltä hyviä… muutama iskun paikka kyllä ehdottomasti, että jos pystytään niitä hyödyntämään, mahdollisuudet voittaa paranevat, Jalonen sanoi vihjailevasti.

– Jälkeenpäin voin sitten sanoa, että onnistuttiinko niissä vai ei.

Aiemmin Jalonen nosti Ruotsin heikon puolustamisen esiin. Nyt Jalosen olemuksesta ja rivien välistä saattoi tulkita, että hän tietää jotain, mitä muut eivät. Jotain, minkä vuoksi hän on todella varma Suomen voittomahdollisuuksista.

– Heillä on omat juttunsa, joissa he eivät ole olleet hyviä vielä, eivätkä he pysty sitä muuttamaan nopeasti. Sen voin sanoa. Yhdessä tai kahdessa yössä ei paranneta tiettyjä asioita, jotka eivät ole kunnossa, Jalonen valotti.

– Se ei silti vielä tarkoita, että me voitamme pelin. Ruotsilla on niin kovia vahvuuksia, niiden ansiosta he ovat pelejä voittaneet ja voivat voittaa tänäänkin, Jalonen painotti.

Kaiken järjen mukaan Ruotsin pitäisi voittaa. Jalonen on kuitenkin virittänyt ansan, johon Tre Kronor voi kapsahtaa. Ja silloin Leijonat aiheuttaa shokin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja