Suomella edessä jättimäinen ottelu Espanjaa vastaan – "Se kertoo jo oikeastaan kaiken"

MTV Urheilu paikan päällä Valenciassa – nämä ovat Susijengin lähtökohdat lauantai-illan Espanja-otteluun

Suomen koripallomaajoukkue kohtaa lauantain myöhäisillassa Espanjan olympiakarsintaturnauksen välierässä. Panoksena ottelussa on paikka turnauksen finaalissa, jonka voittajalle on tiedossa paikka Pariisin olympialaisiin.

Hallitseva Euroopan mestari Espanja lähtee pelaamaan ottelua kotiyleisönsä edessä Valenciassa selvänä ennakkosuosikkina.

– Se kertoo jo oikeastaan kaiken, että Espanja on tuonut tähän turnaukseen kahden vuoden takaisen Euroopan mestarijoukkueen ja vahvistanut sitä yhdellä NBA-pelaajalla ja yhdellä maan kaikkien aikojen parhaista pelaajista (Sergio Llull), valmentaja Teemu Rannikko valottaa Koripalloliiton nettisivuilla.

Susijengillä on kuitenkin Rannikon mukaan mahdollisuudet tehdä yllätystemppu. Espanja ei ole voittamaton, etenkään kun niskassa on valtavat ennakkosuosikin paineet.

– Tahtoisin kääntää asetelman siihen, että täällä Valenciassa on aikamoinen lauma suomalaisia faneja, kun taas Espanja on hallitseva Euroopan mestari omalla kotikentällään. Kaikki paineet ovat heillä, ja kun peli lähtee kulkemaan meidän suuntaamme, paineet kasvavat, Rannikko tuumii.

Suomi kasvatti itseluottamustaan etenemällä välierään torstaina huikaisevan loppukirin jälkeen, sillä Susijengi oli 15 pistettä Puolaa perässä. Viimeisellä neljänneksellä ratkaisevat kolmoset sekä onnistuneet vapaaheitot Suomelle kirjauttanut Alexander Madsen toi Susijengin mukaan kamppailuun ja lopulta siivitti joukkueensa 89–88-voittoon.

Suomen ja Espanjan välinen ottelu alkaa kello 21.30 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat