Suomalaisyritys julkisti ensimmäisen Nokia-puhelimensa

Suomalainen HMD Global on julkistanut ensimmäisen Nokian tavaramerkin alla valmistetun älypuhelimensa. Puhelin toimii Googlen Android-käyttöjärjestelmällä.

Nokia 6 -nimistä älypuhelinta myydään yksinoikeudella Kiinan markkinoilla JD.com-verkkokaupan kautta, ja se tulee saataville alkuvuoden aikana. Kyseinen verkkokauppa on yksi maailman suurimpia. Laitteen hinnaksi tulee Kiinan juanin tämän hetkisellä kurssilla reilut 230 euroa.

Yhtiön mukaan puhelimessa yhdistyvät muun muassa korkea laatu ja kestävyys. Laitteessa on alumiinista valmistettu runko, 5,5 tuuman HD-tasoinen näyttö ja 16 megapikselin kamera. Puhelinta pyörittää Qualcommin valmistama Snapdragon 430 -prosessori.

Uutuuspuhelimen hinta on asetettu vastaamaan kiinalaiskuluttajien vaatimuksia ja tarpeita. HMD:n mukaan Kiinassa on yli 550 miljoonaa älypuhelimen käyttäjää ja määrä kasvaa huimaa vauhtia.

– Kiinan markkinat ovat strategisesti tärkeät, ja niillä arvostetaan premium-tason designia ja laatua, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Lisää tuotteita tulossa 

Toimitusjohtaja Arto Nummela kertoo tiedotteessa, että yhtiö aikoo julkistaa lisää tuotteita vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Tarkempia tietoja tuotteista ei ole kerrottu. HMD Global on hiljattain aloittanut yritys, joka perustettiin myymään mobiililaitteita Nokian tavaramerkillä. Se julkisti jo joulukuussa kaksi matalan hintaluokan Nokia-peruspuhelinta. 

Yhtiö ei ole kertonut myynti-, voitto- tai markkinaosuustavoitteitaan.

Yrityksellä on yksinoikeus Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistuksessa ja markkinoinnissa kymmeneksi vuodeksi. Samalla Nokia saa HMD:ltä tavaramerkkeihin ja patentteihin liittyviä rojaltimaksuja. HMD:n yhteistyökumppanit tekevät tuotekehityksen varsinaisen insinöörityön ja puhelinten valmistuksen.

Android-käyttöjärjestelmä on älypuhelimissa eniten käytetty käyttöjärjestelmä. 

Nokia-puhelimet tekevät paluun 4:46

Lue myös:

    Uusimmat