Suomalaisten taxfree-suosikit – näin eroamme ruotsalaisista

Suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset eroavat toisistaan myös taxfree-ostostavoiltaan.

Pohjoismaalaiset ovat kovia taxfree-shoppailijoita ja ostoksia tehdään myös yläilmoissa. Thomas Cook Airlines Scandinavian -lentoyhtiön tekemän selvityksen mukaan taxfree-valikoimista hupenee eniten parfyymejä, kosmetiikkaa ja alkoholia.

Pohjoismaalaisten ostostavat poikkeavat kuitenkin hieman toisistaan, etenkin mitä tulee alkoholijuomiin. Suomalaisten top-listalla on konjakki ykkösenä, kun taas ruotsalaiset ostavat mieluummin viskiä. Norjalaiset pitävät eniten klassisesta Jägermeisterista ja tanskalaiset ovat mieltyneet Fernet-Brancaan.

Mitä tulee suosituimpiin makeisiin, emme ole niidenkään suhteen aivan yksimielisiä. Suomalaisten ykkössuosikki on minttusuklaa ja kakkosena listalla ovat lakritsipiiput. Ruotsalaiset ostavat eniten pähkinäsekoituksia ja viinikumikaramelleja, tanskalaiset salmiakkia ja norjalaiset suomalaisten tapaan minttusuklaata. Makeisten, alkoholin ja kosmetiikan lisäksi lentoyhtiön taxfree-myynnissä on alkanut viime vuosina mennä kaupaksi myös vaatteet sekä boutique-tuotteet.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja