Suomalaisten suosikkikohde Alpeilla on ja pysyy

Suomesta tehdään tänä talvena noin 14 000 valmismatkaa Alpeille. Itävalta pitää pintansa suomalaisten suosikkimaana Alpeilla, mutta Italian suosio on nousussa.

– Hintataso, paras meno rinteissä, after skissä ja iltaisin sekä monipuoliset rinnevalikoimat. Useat Itävallan kohteet ovat kuuluisia paikkoja, sieltähän alppihiihto on lähtöisin, summaa Suomen suurimman alppimatkajärjestäjän STS Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto Itävallan suosion syitä.

STS Alppimatkojen suosituin kohde on Salzburgerlandissa sijaitseva Bad Gastein. Alppikylä on Itävallan tunnetuin kylpyläpaikka. Gasteinerin solan rinteet sopivat kaiken tasoisille laskijoille.

STS Alppimatkat, myydyimmät kohteet, talvi 2012-13

1) Bad Gastein, Itävalta

2) St. Anton, Itävalta

3) Cortina, Italia

4) Saalbach, Itävalta

5) Madonna di Campiglio, Italia

AurinkomatkatSki, myydyimmät kohteet, talvi 2012-13

1) Sölden, Itävalta

2) Ischgl, Itävalta

3) Saalbach, Itävalta

4) Cervinia, Italia

5) Serfaus, Itävalta

Youtravel, myydyimmät kohteet, talvi 2012-13

1) Val d`Isere, Ranska

2) Tux/Lanersbach, Itävalta

3) Monte Rosa/Gressoney, Italia

4) Andorra/Soldeu

5) Montafon/Gaschurn, Itävalta

AurinkomatkatSkin tämän talven myydyin kohde on Sölden. Tirolilaiskylä tunnetaan alppihiihdon maailmancupin avauskisan isäntänä.

– Söldenissä on kaksi jäätikköä ja se on lumivarma kohde. Kylässä on runsaasti harrastusmahdollisuuksia, viestintäpäällikkö Leila Repo kertoo.

Suomen kolmanneksi suurimman hiihtomatkoihin erikoistuneen matkatoimiston Youtravelin myydyin kohde löytyy Ranskasta.

– Val d´Isere, se on lumivarma ja tunnettu paikka. Monien mielestä se oikea laskettelukohde, sanoo toimitusjohtaja Mikko Suomi.

STS Alppimatkojen kauden 2012-13 toiseksi myydyin kohde on alppihiihdon synnyinpaikaksi sanottu St. Anton ja kolmanneksi myydyin Italian Cortina d´Ampezzo.

Aurinkomatkojen listalla kakkosena on Tirolissa sijaitseva Ischgl ja kolmantena hilpeästä after skistään tunnettu Saalbach.

Youtravelin toiseksi suosituin kohde löytyy Itävallasta, kyseessä on Tux/Lanersbach. Kolmantena on Italian Monte Rosa.

Hiihtomatkoihin erikoistuneet matkatoimistot myyvät tänä talvena Suomessa noin 14 000 valmismatkaa Keski-Euroopan kohteisiin, lähinnä Alpeille. Laskettelun harrastajia Suomessa on Hiihtokeskusyhdistyksen mukaan noin 1,2 miljoonaa.

Lue myös:

    Uusimmat