Suomalaisnaiset avautuvat: Näin muuttaisin ulkonäköäni!

Naiset vastasivat Helmen kyselyyn ja kertoivat, mitä muuttaisivat ulkonäöstään jos voisivat. Muuttuisivatko rinnat, takamus, nenä vai jokin muu asia? Vai haluaisivatko he muuttaa mitään?

Helmi kysyi lukijoiltaan, mitä he haluaisivat muuttaa ulkonäössään, jos voisivat – vai muuttaisivatko mitään? Vastaajista 38 prosenttia paljasti olevansa tyytymättömiä vatsaansa. Rintojaan muuttaisi 17 prosenttia, nenää 13 prosenttia. Takamusta olisi muuttanut vain 10 prosenttia vastanneista. Huuliin oltiin eniten tyytyväisiä: niitä lähtisi muuttamaan vain 3 prosenttia kyselyyn vastanneista. 13 prosenttia muuttaisi itsessään jotain muuta ja 7 prosenttia totesi, ettei muuttaisi ulkonäöstään yhtään mitään. Lue, miten naiset perustelivat vastauksiaan!

Entinen vatsa, nykyinen jalkapallo

Suurin osa vastaajista, 38 prosenttia, haluaisi muuttaa vatsaansa. Toiset totesivat ylimääräisen rasvan kertyvän erityisesti vatsan seudulle, vaikka kuinka kuntoilisi. Osa olisi valmis menemään vaikka rasvaimuun, jos kukkaro antaisi myöten. Vastaajat jakoivat yhteisen mielipiteen siitä, että vaatteet näyttäisivät kauniimmilta ilman vatsamakkaroita.

– Vatsani roikkuu ja on mikäkin jalkapallo ja aina turvoksissa.

– Raskauden aikana vuosi sitten vatsani iho repesi kokonaan. Arpia on pysty- ja vaakasuoraan. Alavatsassa on nyt niin sanottu reppu ylimääräistä nahkaa paljon.

– Vatsamakkara on ihan kamala ja jos sitä ei olisi, niin vaatteetkin istuisivat paremmin.

– Maha... perunapelto. Vaikka miten katsois mitä syö, liikkuu ja käy kuntosalilla. Maha on vaan ja pysyy. Ensimmäinen paikka johon läskit ilmestyy ja eikä kulumalla lähde, varaa kun ei ole rasvaimuun.

– Laihduttuani laihdutusleikkauksen avustuksella minulle on jäänyt "tyhjä vatsareppu". Vaatteet eivät istu niin kuin niiden kuuluisi, koska ylimääräistä nahkaa ei saa sullottua mihinkään.

– Tuntuu siltä, että vaikka kuinka vääntäisin vatsalihaksia ja söisin pienempiä annoksia, siinä se vatsa vain pysyä pönöttää ja erottuu erityisesti istuessa.

– Muuttaisin ulkonäössäni vatsan, koska nykyinen pyöreä vatsa ei oikein sovi muuhun kroppaani. Muuttaisin vatsan litteäksi. Olen kovasti treenannut, mutta rasva ei tunnu palavan vatsalihasteni päältä jostain syystä. Vaikka syön terveellisesti ja liikun 5-6 kertaa viikossa. Sekä aerobista että lihaskuntoa.

– Vatsani on kahden lapsen jälkeen kuin tyhjä reppu, löysää nahkaa ja raskausarpia riittää vaikka koko kylän tarpeisiin...

– Vatsani on liian iso ja pömpöttää usein paidan alta, ei se näytä kovin nätiltä.

Kuppikoko vaihtoon

17 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaisi muuttaa rintojansa – niin isompaan kuin pienempäänkin suuntaan. Siinä missä yksi haaveilee isommista rinnoista, toinen olisi valmis luopumaan useammastakin kuppikoosta.

– Rintani ovat yksinkertaisesti liian suuret!

– Rintani ovat kuin roikkuvat rukkaset! Jotain täytettä, niin voisi pullistella!

– Painoni on pudonnut kovasti ja kolme lasta tehneenä rinnoistani ei ole mitään jäljellä.

– Tällä hetkellä vastaan että rintojani, sillä ne ovat liian suuret ja aiheuttavat selkävaivoja.

– Rintani ovat kyllä jo suht isot, mutta myös roikkuvat. Haluisin niistä kiinteämmät ja silti pysyä tässä samassa koossa.

– Olin nuorempana ylipainoinen, ja laihduttuani rinnat jäivät omituisiksi roikkuviksi ajokoirankorviksi. Ne kääntyvät rumasti sivulle ja ovat muutenkin epämiellyttävät.

– Rintani ovat täysin eriparia kooltaan.

– Ne ovat liian suuret ja riippuvat ja lisäksi aiheuttavat suunnattomia särkyjä niskaan, selkään ja päähän.

– Muuttaisin rintojani ehdottomasti! Olen laihtunut ja treenannut vuosien varrella paljon. Rinnoista ei ole juuri mitään jäljellä. Aion ehdottomasti mennä laittamaan rinnat kuntoon, kunhan rahat löytyisivät jostain.

– Rintani ovat pienet, kaukana toisistaan, sojottavat erisuuntiin ja selällään ollessani ne näyttävät "piiloutuvan kainaloihin". Itseäni häiritsee suunnattomasti kyseinen asia.

– Rintojani, ehdottomasti. Häiritsevän pienet. Ei kuulemma miesten mielestä, mutta minua asia häiritsee niin paljon, että se vaikuttaa itsevarmuuteeni. Haluaisin ihan normaalit rinnat, B tai C-kupin. Nykyiset ovat kokoa A.

– Vaihtaisin E-kuppini A-kuppiin milloin vain. Tai vaikka kokonaan eroon niistä! Lopullisesti kypsyin, kun niistä ei ollut edes perustehtäväänsä: vauvani ei oppinut imemään, meinasi kai tukehtua liikaan massaan. Turhakkeet!

"Tällä nenällä mennään hautaan asti"

Vastaajista 10 prosenttia oli tyytymättömiä takamukseensa. Sen koon kerrottiin vaikeuttavan vaatteiden ostoa. Nenäänsä olisi valmis muuttamaan 13 prosenttia vastaajista. Huuliin oltiin tyytyväisimpiä, sillä vain kolme prosenttia olisi halunnut muuttaa niitä jotenkin. 13 prosenttia olisi valmis muuttamaan itsessään jotain muuta. Päänvaivaa tuottivat muun muassa jalan koko, luomet ja tummat silmänaluset.

– Haluaisin takamukseen lisää pyöreyttä hoikkien säärien ja reisien tueksi.

– Takapuolta on vaan niin rasittavaa pitää kunnossa! Kaikki rasva kerääntyy alavartaloon ja farkkujen löytäminen vasta löytöretki onkin. Lyhyet jalat, leveä lantio ja kapea vyötärö. Toiset farkut eivät mene ylös asti kunnolla, toisista ei mene lantion kohdalta nappi kiinni enkä halua ostaa sellaisia jotka ylettyvät kainaloihin. Etenkin nuorten naisten vaatteista on vaikea löytää sopivia farkkuja. En halua ostaa 20-vuotiaana jotain keski-ikäisten tylsiä housuja.

– Olen muuten vallan sopusuhtainen ainakin omasta mielestäni, mutta takapuoleni on selkeästi suuri. Sen takia en löydä ikinä sopivia vaatteita ja joudun piilottelemaan itseäni.

– Peppuni on valtava muuhun kehooni verrattuna. Minulla on hyvin pieni vyötärö ja olen hoikka, mutten voi käyttää istuvia juhlamekkoja leveän takamukseni takia.

– Nenäni on murtunut kaksi kertaa, eikä ole korjattu mitenkään. Nyt sivuprofiili on hieman pysty ja nenän varressa on pieni kyhmy.

– Nenäni yksinkertaisesti pilaa ulkonäköni. Kuitenkaan minulla ei ole kanttia mennä kauneusleikkaukseen, joten tällä mennään hautaan asti.

– Kengännumeroni on 42 enkä löydä helposti kauniita kenkiä. 41-kokoa on kaupat täynnä, joten pienentäisin jalkaterääni yhdellä numerolla.

– Silmäpussit haluaisin pois!

– Vähän kaikkea mainituista, mutta lisäksi silmäluomet peittävät lähes kokonaan luomivärialueen, joten turha käyttää. Minulla on myös paljon tummia luomia ympäri vartaloa ja niitä ei tosiaankaan voi olla huomaamatta.

– Silmänaluset saisivat olla lähempänä normaalia. Nyt ne ovat mustat ja niissä on syvät uurteet.

– Vastasin jotain muuta. Tämä jotain muuta on leukaperäni. Minulla on synnynnäisesti epäsymmetrinen leukaperä. Kasvojani katsoessa suoraan edestä näyttää siltä, että toinen puoli leukaperästäni on jäänyt kehittymättä kunnolla. Vaikka kasvojeni epäsymmetrisyyden huomaa helposti niin olen muuten tyytyväinen ainakin omasta mielestäni nätteihin kasvoihini. Jos joskus lähtisin leukaperääni korjaamaan niin haluisin olla varma ennen korjausta, että korjaus ei vahingoita kasvojani muuten.

"Olen uniikki tällaisenaan"

Seitsemän prosenttia kyselyyn vastanneista oli tyytyväinen itseensä sellaisenaan, eikä muuttaisi ulkonäöstään mitään. Vastaajat muistuttavat, että todellinen kauneus kumpuaa sisältä. Terveys ja hyvä itsetunto ovat heille ykkösasemassa.

– Minun näköisiä ei ole kuin yksi eli olen uniikki. En halua juosta valtavirran metkuilujen perässä, milloin mikäkin on seksikästä ja muodikasta. Pyh! Tyydyn tähän, millaisena synnyin ja olen kiitollinen kun olen suht terve.

– En muuttaisi yhtään mitään! Olen itseeni täydellisen tyytyväinen, eikä minulla todellakaan ole mitään valittamista kropasta, josta tiedän että moni nainen voisi olla kateellinen. Olen hyväksynyt järeärakenteisen nenäni, isot jalkani ja raskaat kulmaluuni jo aikoja sitten, koska turhanpäiväiseen, typerään valittamiseen ei mene kuin energiaa – ja aivan turhaan. Minut on tällaiseksi luotu, olen kiitollinen geeneistäni ja epätäydellisestä täydellisyydestäni. Elämässä pääsee paljon helpommalla hyväksymällä itsensä ja olemalla onnellinen.

– Olen täydellinen ja kaunis juuri tällaisena kuin olen luotu.

– Hommahan menisi samoin kuin remonttia tehdessä, että kun saa yhden nurkan uusittua niin loppukämppä näyttää nuhjuiselta... parempi, kun ei parantele mitään. Vaikka mieli kyllä tekisi...oikeastaan ei ole kohtaa jota ei voisi vähän kiristää, kursia, pienentää, suurentaa, kiillottaa...

– Kauneus tulee sisältä päin ja omasta itsetunnosta. Kun hyväksyy itse itsensä, lakkaa miettimästä jonnin joutavia. Kauneus on sisäistä ryhtiä, joka näkyy ulospäinkin.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja