Mainos

Suomalaismatkaajien kolmen päivän lentohelvetti Kanarialla: Lapsi sairaalaan, vanhuksia pyörtynyt – "Meitä pidettiin kuin vankeina"

Suomalaismatkaajien lomalento Kanarialta Ouluun ei ole sujunut suunnitelmien mukaan.

– No täällähän sitä ollaan, huokaa oululaismies kauhujen paluulennolta.

Tällä hetkellä lomailijat ovat vaihtamassa hotelliaan. Alun perin lennon piti lähteä keskiviikkona iltapäivällä, mutta lento ei ole lähtenyt vieläkään. Koneessa oli tekninen vika.

– Jokin merkkivalo syttyi ja kävimme muutaman tunnin kuluttua kiertämässä koneella hieman kenttää, mutta kone ei ollut lentokelpoinen. Poistuimme koneesta ja joskus yöllä he hoksasivat, että meidän täytyy lähteä hotelliin.

"Siellä oltiin kuin vankeja"

Hotellille he saapuivat puolenyön jälkeen. Hotellin luovutus oli heti samana päivänä puoleltapäivin.

– Sieltähän se tuli sitten kiire kentälle, kun ilmoitettiin, että kone lähtee. Veimme laukut kentälle ja odottelemaan koneen lähtöä.

Kone ei kuitenkaan lähtenyt ja siitä vasta piina alkoi, kuvailee mies.

– Siitä se pitkä odottaminen alkoi: Olimme koko yön kentällä, aina tuli tietoa, että kohta on valmista, kohta päästää lähtemään... Siellä oltiin vähän niin kuin vankeja, emme päässeet mihinkään hotellille. Lentoyhtiö Jet Time pompotteli meitä. TUI matkanjärjestäjää ne pompottelivat samalla tavalla, antoivat ihan väärää tietoa, mies kertoo hetkistä lentokentällä.

Jet Time on tanskalainen charter-lentoyhtiö, joka hoitaa muun muassa TUI Finlandin lomalentoja.

Lapsilla nestevajausta, vanhuksia pyörtyi

Kello kävi ja kävi, saapui ilta ja sitten yö. Tilanne muuttui kentällä kauheaksi. Yksi lapsi jouduttiin viemään sairaalaan. Kaaosta ei kuitenkaan syntynyt, mies kertoo.

– Osalla lapsista oli nestevajausta ja vanhuksia siellä taisi pyörtyä. Lisäksi oli joitain sairastapauksia. Totta kai tunteet kuumenivat oppaille ja Jet Timen ihmisille. Annettiin negatiivista palautetta. Osa palautteesta saattoi olla vähän asiatonta, mutta sen ymmärtää, kun valvotetaan muutama päivä ja pompotetaan.

Pitkien tuntien jälkeen yö alkoi väistyä, ja Espanjan aurinko siristeli matkustajien silmiä. Matkustajat siirrettiin tänä aamuna piinaavan yön jälkeen nukkumaan hotellille.

Vain kolme tuntia unta piinan jälkeen

Kauan ei unikeiju kuitenkaan ehtinyt leijailla lomalaisten huoneessa, sillä uloskirjautuminen hotellista oli puoliltapäivin.

– Majoitus on vaihtunut monesti, sitä on oltu tienpäällä ja lentoasemalla enimmäisosa ajasta. Ei olla saatu oikein nukkua, mies valittelee.

Oululaismiehellä ei riitä ymmärrystä lentoyhtiön toimintaan.

– Lennosta ei tosiaan ole tietoa, mikä mättää. Jet Time ei tiedota. Lentoyhtiön puolelta tämä touhu on erittäin törkeää, ne eivät pidä meitä ihmisinä ollenkaan, mies tuhahtaa.

TUI pahoittelee

Matkatoimisto TUI Finlandin viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen pahoittelee matkustajien kokemaa lentopiinaa.

– Odotusaika on ollut valitettavan pitkä. Useaan otteeseen vaihtui aika, milloin kone lähtee. Aikaa jouduttiin aina muuttamaan eteenpäin, kun lentoyhtiöltä tuli tieto, että kohta päästään lähtemään. Loppujen lopuksi havaittiin, ettei tällä koneella päästä lähtemään, Pajunen kertoo.

Matkailijat kotiin tänään?

Pajunen vahvistaa, että kone ei ole päässyt matkaan, vaikka rikkoutuneelle koneelle lennätettiin uusi osa. Nyt matkailijoiden on kuitenkin tarkoitus lentää Ouluun täysin uudella koneella.

– Viimeisin tieto, mitä meille on tullut ja asiakkaille ilmoitettu, että uusi lähtöaika on paikallista aikaa 18.25, jolloin Las Plamasiin tulee Lissabonista toinen kone miehistöineen. He lentävät Portugalin kautta Suomeen, jossa on välilasku, jotta miehistön lepoaika saadaan täyteen. Ouluun he saapuvat paikallista aikaa neljältä aamuyöllä, Pajunen arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.