Mainos

Suomalaislasten mielikuvitus synnytti suloisen Dibitassut-sarjan, katso traileri!

Vuonna 2005 kaksi lomamatkalla ollutta suomalaislasta piirsi söpöjä koirahahmoja ruutuvihkoon. Nyt nuo hauvat ovat Dibitassut-nimisen animaatiosarjan tähtiä. Ruutuun koirat tepastelevat pääsiäisenä MTV3-kanavalla.

Pääsiäisenä MTV3-kanavalla ihastuttava Dibitassut on kiinalais-suomalainen animaatiosarja, jossa seikkailee joukko supersuloisia pikkukoiria. Hauvojen syntytarina johtaa jälkensä Suomeen: hahmot syntyivät suomalaisperheen lasten kynästä erään automatkan aikana.

Mikaela ja Tom Solatie olivat vanhempiensa kanssa lomamatkalla Yhdysvalloissa. Hikinen taival Grand Canyonille kului piirustellessa. Paperille syntyi päärynäpäisiä koirahahmoja, jotka saivat nimen Dibidogs. Suomessa nimi kääntyi myöhemmin Dibitassuiksi.

Lasten ideat heräävät eloon

Koirien matka ruutupaperilta kiinalaisanimoijien työpöydälle oli pitkä ja kivikkoinen. Raskaimman työn teki Mikaelan ja Tomin isä, Jim Solatie, joka kiersi ympäri Kiinaa kokouksesta toiseen etsien yhteistyökumppania. Lukuisten palaverien ja useamman Kiinanmatkan jälkeen diili Blue Arc -animaatiostudion kanssa syntyi vuonna 2007.

Myös koti-Suomessa riitti tehtävää. Dibitassujen tarinat tarvitsivat ammattimaisen käsikirjoittajan. Jim Solatie pyysi avuksi kirjailija Tuija Lehtistä, joka koiraihmisenä suostui tehtävään.

Dibitassut-ideointia on tehty ammattilaiskirjailijan lisäksi myös niin kutsutuissa luovuuspajoissa, joissa lapset saavat laittaa luovat voimansa valloilleen. Ensimmäinen luovuuspaja järjestettiin Kiinassa vuonna 2007. Eri kulttuureihin kuuluvat lapset ovat siitä lähtien ideoineet sarjaa yhdessä eteenpäin. Lasten ideoima on muun muassa Dibitassujen kotikaupunki, joka on rakennettu luista.

Dibitassut-hahmot loikkaavat kirjan sivulta

Dibitassut ilmestyy syksyllä kirjana, joka hyödyntää teknologiaa upouudella tavalla. Koirahahmot, kuten Viki ja Prinsessa, heräävät nimittäin kirjan sivuilta henkiin Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen VTT:n kehittämän teknologian avulla.

Tietokoneen ja webkameran avulla esimerkiksi tupsutukkaisen Viki-hauvan saa kierimään, murisemaan tai vaikka omalle kämmenelle seisomaan.

Suomen debyytti pääsiäisenä

Dibitassut tepastelevat tv-ruutuihin Suomessa ensi kertaa pitkänäperjantaina 2.4.2010 kello 8.30 MTV3-kanavalla.

Koirien seikkailuja seurataan Maikkarilla neljänä peräkkäisenä aamuna, jonka jälkeen sarja siirtyy Sub Juniorille, jossa se starttaa 11.4.2010.

Suomalaislasten mielikuvituksesta maailmalle pompanneet hahmot pääsevät Kiinassa ruutuun kuluvan vuoden syksyllä. Silloin Dibitassujen yleisö lasketaan vähintään kymmenissä ja parhaimmillaan jopa sadoissa miljoonissa ja matka ruutupaperilta todelliseen maailmanmaineeseen on alkanut.

Lähde: Seura-lehti

Katso traileri!

Katsomo-video ei ole saatavilla

DIBITASSUT 2.–5.4.2010 kello 8.30–9.00 MTV3-kanavalla. 11.4.2010 alkaen Sub Juniorilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.