Mainos

Suomalaisilla erikoinen näkemys: Kännynräpläys reilusti sallitumpaa ratissa kuin leffassa

Yli puolet suomalaisista suhtautuu ehdottoman kielteisesti kännykän käyttöön autoillessa tai pyöräillessä, selviää Liikenneturvan kyselystä.

Liikenneturva kampanjoi tänä keväänä tarkkaavaisemman liikenteen puolesta ja kysyi toukokuun puolivälissä tehdyssä kyselyssä suomalaisilta, miten nämä suhtautuvat kännykän käyttöön eri tilanteissa.

Valtaosa vastasi, että liikenteessä puhelimen käyttöä pitäisi rajoittaa minimiin. Reilut puolet vastanneista laittaisi puhelimen ehdottomaan käyttökieltoon ajoneuvon kuljettamisen ajaksi.

– Kyselyn tulokset kertovat siitä, että suomalaiset ymmärtävät ajonaikaiseen puhelimenkäyttöön liittyvät riskit. Mielenkiintoista kuitenkin on, kuinka suomalaiset suhtautuvat lepsummin kännykän käyttöön autoa ajaessa kuin elokuvissa, suunnittelija Petri Jääskeläinen Liikenneturvasta pohtii.

75 prosenttia kyselyyn vastanneesta on sitä mieltä, että elokuvissa ei kännykkää pidä käyttää ollenkaan. Autoa ajaessa näpyttelyn kieltäisi 60 prosenttia ja polkupyörän sarvissa 56 prosenttia.

Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani on mukana Liikenneturvan kampanjassa, koska on omassa työssään keskittymisen ja läsnäolon ammattilainen.

Amirkhanin isä menehtyi vuonna 1994 auto-onnettomuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.