Suomalaishyökkääjän NHL-debyytti häämöttää jo kulman takana – "Hän on ansainnut sen"

Buffalo Sabresin taksiryhmään AHL:stä nostettu Arttu Ruotsalainen saattaa debytoida NHL:ssä jo hyvinkin pian.

Alkukaudella SM-liigassa loistanut Ruotsalainen on pelannut myös Pohjois-Amerikassa vahvasti. 23-vuotias suomalaishyökkääjä on iskenyt 13 AHL-ottelussa 13 tehopistettä. Buffalon väliaikaisena päävalmentajana toimiva Don Granato on ilahtunut Ruotsalaisen suorituksista ja haluaa nähdä hänet NHL-kaukalossa lähipäivinä.

– Hän on ansainnut sen hänen työmoraalinsa ja sitoutumisensa ansiosta. Hän on tehnyt hyvää työtä siellä (AHL:ssä) ja kehittynyt tasaisesti, Granato kommentoi Buffalon sivuilla.

Myös AHL-joukkue Rochester Americansin päävalmentaja Seth Appert on ollut tyytyväinen Ruotsalaisen panokseen. Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Ruotsalainen on kehittynyt alkukauden aikana monilla osa-alueilla.

– Hän ansaitsi tämän kutsun. Me todella haastoimme hänet, kun hän tuli tänne. On kiva nähdä, että hän sai palkinnon, Appert kehuu Ruotsalaista Rochesterin videolla.

Upeaa kautta pelaava Ruotsalainen on itsekin ollut tyytyväinen otteisiinsa.

– Tunsin oloni melko hyväksi Rochesterissa, ja minusta suoriuduin hyvin myös harjoitusleirillä. Tämä on ollut hyvä kausi minulle, Ruotsalainen sanoo.

Ruotsalainen saatetaan hyvinkin suurella todennäköisyydellä nähdä NHL-kaukalossa jo tulevana yönä, kun Buffalo Sabres kohtaa New Jersey Devilsin. Buffalo ilmoitti aiemmin tiistaina, ettei Taylor Hall ole joukkueensa kokoonpanossa varatoimenpiteiden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja