Suomalaiset paljastivat suosikkinsa: "Äärimmäisen nautinnollinen" seksiasento sai selvästi eniten kannatusta – arvaatko, mikä on naisten ehdoton inhokki?

Millainen on salainen luottokikkasi seksissä? Naiset vastaavat 0:35
Suomalaisnaiset paljastavat luottokikkansa seksissä!

Mikä on suosikkiseksiasentosi? Mistä pidät vähiten? Suomalaiset paljastivat mieltymyksensä Kaalimato.comin kyselytutkimuksessa.

Jokaisella seksiä harrastavalla on luonnollisesti omat mieltymyksensä mitä tulee erilaisiin asentoihin. Jotkut tykkäävät hellemmästä, toiset rajummasta. Tietyt klassikot pitävät kuitenkin pintansa erilaisissa kyselyissä. Niin myös Kaalimadon kyselytutkimuksessa, jossa selviteltiin suomalaisten suosikkiseksiasentoja, mutta myös inhokkeja. Kyselytutkimukseen osallistui tuhat suomalaista.

Erityisesti miesten suosikiksi mielletty takaapäin-asento oli kyselyn ehdoton suosikki. Sen nimesi lempiasennokseen jopa 25 prosenttia vastaajista. Alle 25-vuotiaista jopa 30 prosenttia nimesi takaapäin-asennon seksisessioiden suosikikseen.

Mutta mikä tekee takaapäin-asennosta niin ylivoimaisen?

– Takaapäin rakastelun suosiota saattaa selittää se, että asento on fyysisesti helppo, mutta etenkin miehille asento hivelee silmiä ja siihen saatetaan assosioida myös tietynlaiseen rajuuteen liittyviä mielikuvia. Heteronäkökulmasta ajatellen mies kiihottuu kumppanin takapuolesta ja nainen puolestaan nauttii siitä, kun penis osuu emättimen pohjukkaan asti. Molemmille osapuolille asento voikin olla äärimmäisen nautinnollinen, pohtii Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen tiedotteessa.

Erityisesti miehet ilmaisivat takaapäin-asennon olevan suosikkinsa, sillä heistä 29 prosenttia kertoi pitävän tästä asennosta eniten. Naisistakin kuitenkin yli viidennes eli 21 prosenttia ilmoitti sen suosikikseen.

Lähetysaarnaaja naisten suosikki ja yli 65-vuotiaiden "ainoa oikea asento"

Myös muita suosikkeja kyselyssä löytyi, mutta ei yhtä ylivoimaista kuin takaapäin-asento. Naisten suosikiksi ja usein miesten inhokiksi mielletty lähetyssaarnaaja kohosi suosikiksi vastaajista 14 prosentin vastauksisssa. Niin ikään 14 prosenttia suomalaisvastaajista oli mieltynyt "paranneltuun" lähetyssaarnaajaan – siis esimerkiksi versioon, jossa heteroseksissä naisen jalat on nostettu miehen harteille.

Ihastus lähetyssaarnajaan näkyi erityisesti yli 65-vuotiaiden joukossa. Heistä 22 prosenttia nimesi sen suosikikseen. Nuorten parissa lähetyssaarnaaja ei herättänyt innostusta.

– Nuorten avoimempi asennemaailma näkyy myös makuuhuoneissa, ja he lähtevät rohkeasti kokeilemaan eri asentoja. Vanhemman ikäpolven perinteikäs suosikki eli seksi lähetyssaarnaaja-asennossa saattaa selittyä sillä, että moni on oppinut nuoruudessaan sen olevan ”ainoa oikea asento”.

Myös tämän asennon kohdalla näkyi hienoinen ero sukupuolijakaumassa, sillä naisista perinteisestä lähetyssaarnaaja-asennosta nauttii 17 prosenttia, mutta vain 12 prosenttia miehistä ilmoitti nauttivansa erityisesti tästä asennosta.

– Ero mieltymyksissä sukupuolten välillä voi selittyä esimerkiksi sillä, että miehet kokevat lähetyssaarnaaja-asennon fyysisesti raskaammaksi kuin esimerkiksi seksin harrastamisen takaapäin. Naiset saattavat puolestaan pitää lähetyssaarnaaja-asennosta enemmän sen intiimin luonteen vuoksi. Seksiasentoihin liittyy tietysti myös paljon yksilöllisiä mieltymyksiä ja vaihteluja, Lavikainen huomauttaa.

Vastenmielisyys lähetyssaarnaaja-asentoa kohtaan voi miehillä olla vahvaakin. Esimerkiksi Cosmopolitan.com -sivuston miespuolinen toimittaja Frank Kobola on koonnut yhteen jopa kymmenen kohtaa, joita miehet hänen mukaansa vihaavat naisten suosimassa lähetyssaarnaaja-seksiasennossa.

Jos tuunattu lähetyssaarnaaja kuitenkin kiinnostaa ajatuksena, kannattaa kokeilla tutkitusti tehokasta CAT-tekniikkaa, joka lisää naisen todennäköisyyksiä saada orgasmi yhdynnän aikana. Testaa myös nämä vinkit, joilla lähetyssaarnaajasta voi tehdä entistä kuumemman version!

Vastaajista 12 prosenttia piti nainen päällä -asentoa suosikkinaan, kun seksiin kätevästi taipuva lusikka-asento sai kannatusta vain kuudelta prosentilta.

Inhokkien joukossa "leffa-asento" ja 69

Tunnelman tappajina sängyssä toimivat puolestaan erityisesti sellaiset seksiasennot, jotka ovat fyysisesti liian vaikeita.

Suomalaisten inhokkiseksiasentojen listan ehdottomassa kärjessä on kaksi tapausta, jotka esiintyvät toistuvasti monilla vastaavilla inhokkilistoilla. Niistä toinen on elokuvissa aina onnistuva ja kiihkeä seisoma-asento, joka ei suomalaisia nappaa. Eikä ihme, sillä asento harvoin onnistuu yhtä sujuvasti kuin elokuvissa. Vastaajista 23 prosenttia nimesikin seksin seisten inhokikseen. Jos et pelkää haasteita ja haluat yrittää seksiä seisten, nappaa nämä vinkit avuksesi.

Hyvänä kakkosena inhokkilistalla tuli monen parjaama 69-asento, jossa osapuolet antavat toisilleen suuseksiä yhtäaikaisesti. Vastaajista 21 prosenttia nimesi sen inhokikseen. Kuusysin tai seisomaseksin listasijoitukset eivät tule yllätyksenä, sillä molemmat on monilla muillakin listoilla nimetty huonoimmiksi tavoiksi harrastaa seksiä.

"Kuusysi" on naisten inhokki

Mutta miksi kyseiset asennot koetaan niin hankaliksi? Lavikaisen mukaan seksi seisten voi osoittautua haasteeksi esimerkiksi parin pituuseron vuoksi. 

– 69-asento puolestaan voi olla fyysisesti kuluttava asento, ja omaan nautintoon keskittyminen saatetaan kokea ongelmalliseksi, kun samalla annetaan suuseksiä kumppanille. Tämä voi korostua erityisesti naisilla, jotka tarvitsevat useimmiten enemmän aikaa ja keskittymistä orgasmin saamiseen, Lavikainen toteaa.

Kuusysiä vihaavatkin vastausten perusteella erityisesti naiset. Kyselytutkimukseen vastanneista suomalaisnaisista vajaa 29 prosenttia ei pidä tästä asennosta, mutta miehistä vain 13 prosenttia suhtautuu asentoon negatiivisesti.

– Naiset saattavat kokea 69-asennon yksinkertaisesti liian monimutkaiseksi. Tämän lisäksi omaan nautintoon keskittymisen vaikeus ja esimerkiksi alapään ulkonäköön liittyvät paineet saattavat rajoittaa asennosta nauttimista, Lavikainen kommentoi.

Kovia kilpailijoita kahdelle vihatuimmalle seksiasennolle ei ollut. Takaapäin-asennon nimesi inhokikseen seitsemän prosenttia vastaajista, lusikka-asennon niin ikään seitsemän prosenttia ja nainen päällä -asennon viisi prosenttia vastaajista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit. Lue myös kaikki seksistä ja parisuhteista!

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat