Suomalaiset juhlivat jälleen Ruotsin liigamestaruutta – vaarallisesti loukkaantunut Jenni Hiirikoski seurasi ottelua katsomossa

Jenni Hiirikoski loukkaantui vakavasti Ruotsin finaaleissa – luistin viilsi kaulaa 0:31
Jenni Hiirikoski loukkaantui vakavasti Ruotsin finaaleissa – luistin viilsi kaulaa

Luulajan suomalaisnaiset pääsivät juhlimaan jälleen jääkiekon Ruotsin liigamestaruutta, kun joukkue kukisti Brynäsin kolmannessa loppuottelussa kotikentällään 3–0.

Luulajan tehohyökkääjä Petra Nieminen vei joukkueensa johtoon, ja Jenna Pirttijärvi tehtaili kaksi viimeistä maalia tyhjiin. Näin Luulaja vei mestaruuden puhtaasti voitoin 3–0.

Luulajassa pelaavat suomalaisista myös hyökkääjät Noora Tulus ja Viivi Vainikka sekä puolustajat Ronja Savolainen ja Jenni Hiirikoski. Hiirikoski seurasi maanantain ratkaisuottelua katsomosta, sillä konkaripuolustaja sai sunnuntain finaalipelissä vaarallisesti luistimenviillon kaulaansa ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Suomen maajoukkueessa kapteenina pelaavalle Hiirikoskelle tehtiin leikkaus, ja hän kertoi maanantaina vointinsa olevan hyvä.

– Olen kiitollinen tuesta, jota olen saanut ympäri maailmaa. Se on ollut tunteikasta. Tilanne olisi voinut päättyä todella huonosti, mutta olen iloinen, että voin olla täällä tänään, Hiirikoski kertoi SVT:lle maanantain otteluiltana.

Luulajalle liigamestaruus on jo viides peräkkäinen. Joukkue hävisi kauden aikana vain kaksi ottelua.

Brynäsin hopeajoukkueessa pelasivat suomalaiskiekkoilijoista hyökkääjä Matilda Nilsson ja puolustaja Rosa Lindstedt.

Lue myös:

    Uusimmat