Luistin viilsi Jenni Hiirikoskea kaulaan – tältä epäonninen tapahtumaketju näytti: "Tunsin ja näin kaiken sen veren"

Jenni Hiirikoski loukkaantui vakavasti Ruotsin finaaleissa – luistin viilsi kaulaa 0:31
Katso videolta Jenni Hiirikosken loukkaantuminen.

Jääkiekon Ruotsin SDHL-finaaleissa koettiin sunnuntaina pelottava tilanne, kun Luulaja-kapteeni Jenni Hiirikoski sai luistimesta kaulaansa. Kiekkolegenda kommentoi maanantaina Luulajan joukkueen videolla loukkaantumistaan.

Pelottava tilanne sattui ottelun viime minuuteilla, kun Hiirikoski oli tavoitellut kiekkoa Brynäs-pelaajaa vastaan. Molemmat menivät jään pintaan ja Brynäs-pelaajan luistin viilsi suomalaista kaulaan. Hiirikoski vietiin sairaalaan, jossa hän sai leikkaushoitoa.

– Olen kunnossa ja todella kiitollinen, että olen täällä tänään. Muistan, että menin kiekkoa kohti ja ymmärsin, että sain viillon vastustajan luistimesta. Huomasin tapahtuneen, kun olin törmännyt laitaan ja nostanut kädet ylös. Olin siinä kohtaa hiukan peloissani, Hiirikoski kertoi.

– Kaikki pitivät minusta hyvää huolta tapahtuneen jälkeen ja olen todella kiitollinen siitä, Hiirikoski sanoi.

Hiirikoski kertoi, että alun pelkotilat väistyivät vähitellen, kun lääkäri oli katsonut viiltoa ja saanut hänet rauhoittumaan.

– Ymmärsin, että olen hyvissä käsissä ja kaikki tulee sujumaan hyvin. 

Vaikka suomalaispuolustaja saatiin nopeasti siirrettyä pois jäältä, joutui hän odottamaan ambulanssikyytiä jonkin aikaa. SDHL:n otteluissa paikan päällä ei ole ambulansseja, miesten SHL:ssä taas on. 

– Se oli tietenkin uusi tilanne. Olin melkoisen peloissani sen jälkeen, koska tunsin ja näin kaiken sen veren tulon. Se oli pelottava hetki. Kaikki meni kuitenkin hyvin. 

Hiirikoski oli pyytänyt joukkueen taustaryhmää ottamaan yhteyttä hänen äitiinsä ja kertomaan, että kaikki on kunnossa.

– Ajattelin tietenkin ensimmäisenä kotimaassa olevaa perhettäni ja halusin, etteivät he stressaantuisi liikaa. 

35-vuotias Hiirikoski kiitti videolla kaikkia häntä tukeneita ja auttaneita henkilöitä. Leikkaus oli lääkäreiden mukaan mennyt hyvin ja Hiirikoski pääsikin jo illalla kotiin. Itse finaaliottelu oli keskeytynyt vakavan loukkaantumisen takia, mutta sen viimeiset minuutit pelattiin kuitenkin loppuun asti. Tämä oli Hiirikosken mielestä oikea ratkaisu.

– Joku oli kysynyt, että mitä Jenni tekisi. Minä haluan aina pelata, joten oli mukava, että he pelasivat sen loppuun asti, Hiirikoski totesi.

Luulaja voitti ottelun 5-3-lukemin ja siirtyi sarjassa 2-0-johtoon. Luulaja ja Brynäs kohtaavat maanantaina sarjan kolmannessa finaalissa. Sarja on katkolla Luulajalle.

Katso pääkuvan videolta Hiirikosken loukkaantuminen.

Lue myös:

    Uusimmat