Suomalaiset hurahtivat #karanteenitaidetta -haasteeseen – yli 4 000 teosta jo Instagramissa: Katso videolta upeat ja kekseliäät koronaversiot tutuista klassikkoteoksista

Suomalaiset hurahtivat karanteenitaide-haasteeseen 2:07
Katso videolta kekseliäät koronaversiot klassikkoteoksista.

Hollannista lähtöisin olevan kansainvälinen #Karanteenitaide -haasteen suosio on yllättänyt Suomessa haastetta jatkaneen Museokortin. Instagramista löytyy jo yli 4 000 karanteeniajan uutta versiota klassikkotaiteesta. 

Suomalaiset ovat innostuneet kuvaamaan toinen toistaan luovempia korona-ajan hengen mukaisia versioita tutuista teoksista. Instagramiin kuviaan julkaisseet ovat kertoneet niiden tuovan iloa ja naurua tähän aikaan.

– Me olemme saaneet palautetta, että haaste on ikään kuin tuonut ihmisten luovuuden esiin. On täytynyt ruveta miettimään miten taideteoksen voisi tuoda omaan kotiin.

– Ihmiset ovat esimerkiksi keksineet tuoda Lemminkäisen äiti -teoksen omaan olohuoneeseen siten, että kulmasohva on se Tuonelan virta ja punainen imuri on vieressä olevat punaiset kivet, sanoo viestintäsuunnittelija Susanna Seppälä Museokortista.

Teoksiin ovat ilmestyneet tietysti käsidesit ja maskit – unohtamatta korona-ajan hamstratuinta tuotetta.

– Vessapaperi on ollut varmaan suosituin rekvisiitta, mitä on käytetty, joten wc-paperi hamstraukset ovat tulleet käyttöön, naurahtaa Seppälä.

"Tyttären spagettilounaan jämät siinä"

Museokortilla on palkittu viikottain parhaita ja kekseliäimpiä töitä kuten koodariopiskelijan jämälautanen.

– Tyttären spagettilounaan jämät siinä ja vähän muutakin. Tuli Van Gogh mieleen siitä spagetista, koska siinähän menee ne kuviot hienosti ja siten siinä oli Goghin käden jälki, kuvailee Tanja Viinamäki.

Yksi suosituimmista teoksista haasteessa on ollut Schjerfbeckin Toipilas. Palkittu versio syntyi viidesluokkalaisen tyttären ideasta ja sen ikuisti pääasiassa rakennustyömaita kuvaava isä.

– Tytär itse päätti asusteet, mitä hän pitää siinä päällä ja mitä tuli rekvisiitaksi siihen pöydälle. Itse tietysti valokuvaajan ammattia käytin hyödyksi ja nappasin taustan siihen ja laitoin pikkuisen valaistusta, kertoo Sakari Röyskö.

Karanteenitaidetta -haaste jatkuu toukokuun loppuun. Museokorttia pääsee taas ulkoiluttamaan ensi viikolla, kun museot avaavat ovensa. 

Lue myös:

    Uusimmat