Suomalaiselta kellosepältä upea kunnianosoitus Jarno "Paroni" Saariselle – "Moottoriurheilu oli silloin miesten laji"

Ratamoottoripyöräilijä Jarno "Paroni" Saarisen perintö on kantanut 70-luvulta tähän päivään saakka.

Urallaan huimia suorituksia radalle esittänyt Saarinen kuoli kilpailuonnettomuudessa Monzassa vain 27-vuotiaana. Saarinen tuli tunnetuksi paitsi ajosuorituksistaan, myös siitä, että hän huolsi ja viritti pyöräänsä omin käsin.

Saarisen käsityön perintö on siirtynyt myös nykypäivään. Yhtenä esimerkkinä on kelloseppä Stepan Sarpanevan luomus, Paroni-kello. Idea syntyi jo 2000-luvun alussa.

– Minä näen sen 60-70-luvun moottoriurheilun, että se oli vielä miesten laji. Laitteet ja koneet, oli ne moottoripyörät, autot, lentokoneet, mitä tahansa, niin se on ollut eri maailmaa. Se värikkyys oli osa sitä, se oli oltava tunnistettava. Piloteilla oli kypärät selkeillä omilla väreillä, että katsojat pystyivät tunnistamaan heidät jo pidempää, Sarpaneva sanoo.

Näitä ajatuksia Sarpaneva on käyttänyt kellonsa suunnittelun pohjana. Ranneke juontaa puolestaan rallin maailmaan. Paroni-kello on harvinaisuus, niitä on valmistettu vain reilut 130.

C More ja S.U.F Helsinki järjestävät "Paroni" Saarisen kunniaksi C Moren tilaajille kilpailun, jossa palkintona on Sarpanevan valmistama, 2 500 euron arvoinen Paroni-kello. C Moren asiakkaat voivat osallistua kilpailuun täällä.

Lue myös:

    Uusimmat