Mainos

Suomalaisbloggaaja ihmettelee: ”Mikä on se oletus, että kaikkien naisten unelmaduuni on olla äiti?"

Bloggari ihmettelee, miksi niin monet vanhemmat kokevat oikeudekseen puuttua lapsettoman henkilön elämään. 

Determined-blogia pitävä 26-vuotias Heta julkaisi ajatuksia herättävän tekstin lapsellisista ja lapsettomista pariskunnista. Nainen kertoo olevansa sen ikäinen, että monilla hänen tutuillaan on jo lapsia, ja se on saanut hänet tuntemaan paineita omista tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Nainen toteaa lapsettomuudella olevan valitettavasti hieman samanlainen leima kuin sinkkuudellakin – ilman miestä tai lapsia et voi olla onnellinen.

– Ja mikä on se oletus, että kaikkien naisten unelmaduuni on olla äiti? nainen pohtii.

Jokaisen valinnat ovat heidän omiaan

Sen lisäksi, että kirjoittajalla ei ole omia lapsia, hän kertoo, ettei ymmärrä muidenkaan lapsia. 

– Tai lasten kuvia. Tai sitä sylissä pitämistä. Miksi minun täytyy katsoa kaverini lasta ihastuneena? Katsoa kaikki ne kuvat? Miksi täytyy lähteä mukaan lässyttämään tai olla kiinnostunut vaipan sisällöstä? Mikä ihan fiksuihin ihmisiin vanhemmuuden myötä menee?

Vauvan takia ei jakseta lähteä lenkille, ei ehditä käydä kampaajalla, kuntosalilla, eikä öitäkään saa nukutuksi, kun lapsi tekee hampaita. Heta toteaa kuulleensa kaikki edellä mainitut ainakin kerran, ja ne saavat hänet joka kerta vaivaantumaan.

Nainen lisää, ettei tunne näistä asioista kateutta tai myötätuntoa, sillä elämä on täynnä valintoja.

Nainen muistuttaa, että ihmisillä on erilaiset tärkeysjärjestykset, eikä toisen järjestykseen ole oikeutta puuttua. Tästä huolimatta moni äiti-ihminen puuttuu lapsettoman naisen kohdun sisältöön, mutta ei esimerkiksi kysele koiran kuulumisia.

– Miksi äitien ja isien juttuja on kuunneltava, mutta lapsettomien arjelle voidaan vaan nyökytellä ja hymähdellä että "odotahan kun teillä on lapsia", nainen kyselee.

–  Tiedän monta pariskuntaa, joilla ei ole ajatustakaan lapsista. Tiedän myös, että vain minun valinnoillani on vaikutus minun elämääni, kirjoittaja toteaa.

Vaikka lähipiiri saattaakin aiheuttaa paineita, Hetan mukaan se ei ole mikään syy lisääntyä. Vaikka oma biologinen kello raksuttaisin, naisen mukaan lapsentekoon ei tarvitse hypätä ensimmäisen kynnelle kykenevän kanssa, vaan ainakin hän haluaa tehdä lapsia vasta sitten, kun parisuhde tai taloudellinen tilanne sen sallivat.

2:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.