Suomalaisäiti Eriika kertoo karuista oloista korona-eristetyssä Intiassa – "Edes omalle pihalle ei voi mennä kävelemään"

9:38

Intiassa 1,3 miljardia ihmistä on ollut koronan vuoksi eristyksissä viime viikosta lähtien, kun maan pääministeri Narendra Modi määräsi asukkaat kolmeksi viikoksi ulkonaliikkumiskieltoon. Intiassa asuvan suomalaisnaisen mukaan viranomaiset valvovat ulkonaliikkumiskieltoa hyvin tiukasti. 

MTV Uutiset Liven haastattelussa Delhin esikaupunkialueella Gurgaonissa asuva suomalainen Eriika Wathen kertoo, millaiset elinolot Intiassa on tällä hetkellä.

– Kyllähän tämä arki on paljon muuttunut vähän yli viikossa. Ulos ei päästä edes omasta asunnosta. Edes omalle pihalle ei voi mennä kävelemään. Vain välttämättömät palvelut, kuten kaupat ja apteekit ovat auki, Wathen kertoo.

– Jos lähdet pois, niin vartijoille pitäisi antaa järkevä selitys. Kaduilla on myös poliiseja, jotka ovat käyttäytyneet aika arvaamattomasti.

Kotona perheenlisäystä

Wathenin asunnon alakerrassa on pieni kauppa, jossa perhe voi käydä kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Verkkokaupat ja niiden tilauspalvelut toimivat Wathenin mukaan suhteellisen hyvin, vaikka valikoimissa onkin melko suurta vaihtelua.

Oman haastavuutensa Eriika Wathenin perheen arkeen poikkeusoloissa tuo kolme viikkoa sitten syntynyt vauva.

Kuuntele Wathenin koko haastattelu Intian korona-arjesta yllä olevalta videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja