Suomalainen saari julistautui puhelinvapaaksi alueeksi – CNN uutisoi tempauksesta

Puhelimesi laskee, paljonko aikaa tuhlaat somessa – Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin 3:14
Järkytyksiä luvassa? Näin paljon MTV Uutisten toimittajat viettävät aikaa Instagramissa päivittäin!

Suomalainen Ulko-Tammion saari julistautui puhelinvapaaksi alueeksi ja nousi samalla CNN:n otsikoihin.

Ulko-Tammion saari on nyt julkkis. CNN uutisoi suomalaisen saaren kesätempauksesta, jossa Suomenlahdella sijaitseva saari on julistautunut puhelinvapaaksi vyöhykkeeksi. 

– Kun kesä lähestyy ja turistikausi alkaa, somekäyttäjät kamppailevat ikivanhan kysymyksen kanssa: jos et julkaise mitään lomaltasi, kävitkö edes lomalla? CNN maalailee.

– Vaikka joidenkin voi olla vaikeaa vastustaa työsähköposteja ja somen päivittämistä lomalla, Ulko-Tammion saari Suomessa kehottaa vierailijoita jättämään ruudut huomiotta ja nauttimaan luonnosta.

Tiettävästi maailman ensimmäinen 

Visit Kotka-Haminan tiedotteen mukaan kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen sekä puhelinvapaa että matkailukäytössä oleva saari.

– Toivomme matkailijoiden sulkevan hetkeksi digilaitteet, olevan aidosti läsnä ja kokevan upean saariston, toteaa Visit Kotka-Haminan saaristomatkailun asiantuntija Mats Selin tiedotteessa.

Puhelinpaasto on luonnollisesti vapaaehtoinen, eikä kukaan riistä iPhonea turistin kädestä rannalla. Kuuluvuus saaressa on toimiva. CNN:n mukaan houkutus sometella upeita näkymiä onkin "alati läsnä". 

"Älä vain kerro kellekään..."

Jos luurin parissa kuluva aika kuitenkin häiritsee itseä, pienikin puhelinlakko voi tuoda uusia oivalluksia.

– Ihmistä ei ole tarkoitettu kulkemaan nenä kiinni näytössä. Jo pienet irtiotot laitteista ovat merkityksellisiä ja voivat vahvistaa mielen hyvinvointia sekä vähentää ahdistus- ja masennusoireita, Sosped-säätiön Digipelirajaton ja Somerajaton -toiminnan päällikkö, psykologi Terhi Mustonen kertoo tiedotteessa.

Suomenlahden saariin pääsee myös ilman omaa venettä, esimerkiksi reittiveneen avulla.

– Älä vain kerro kellekään, että varaat matkasi älypuhelimella, CNN vitsailee.

Katso myös: Pystytkö olemaan päivän ilman älypuhelinta? Haaste voi paljastaa yleisen ongelman

Haaste - onnistuuko päivä ilman kännykkää? 7:58
Onnistuuko päivä ilman kännykkää?

Lue myös:

    Uusimmat