Norjalaisyritys selvitti: Suomen Turku voikin olla unelmien asuinpaikka lapsiperheelle

Norjalainen yritys nosti selvityksessään Turun lapsiperheille parhaiten sopivien kaupunkien listalleen.

Suomen Turku voikin olla unelmien asuinpaikka – ainakin lapsiperheille, kertoo norjalaissivuston vertailu. 

Antoi pisteitä 50 eurooppalaiselle kaupungille

Norjalainen lainojen ja tilivaihtoehtojen vertailupalvelu Sumo Finans antoi 50 eurooppalaiselle kaupungille pisteitä esimerkiksi turvallisuudesta, hintatasosta ja koulutusmahdollisuuksista.

Tilastoa varten arvioitiin esimerkiksi neljän hengen elinkustannuksia ja laskettiin, montako lapsille sopivaa aktiviteettia kyseisessä kaupungissa on matkailusivusto Tripadvisorin mukaan.

Turku nappasi kymmenennen sijan

Perheille parhaaksi eurooppalaiseksi kaupungiksi määriteltiin Portugalin Porto. Kakkossijalle pääsi Espanjan Barcelona ja kolmoseksi Portugalin Lissabon.

Kymmenennellä sijalla kuitenkin komeilee Suomen Turku.

Vuonna 2019 Suomi oli vertailussa maailman 4. paras maa asua! Artikkeli jatkuu videon alla.

Vertailu: Suomi on maailman 4. paras maa asua – sote veti sijoitusta alas 1:19


Turku pärjäsi huonommin puistojen määrässä

Turku pärjäsi kärkimaita huonommin puistojen määrässä ja sekä kaupungin aktiviteettien että lapsille sopivien aktiviteettien kokonaismäärässä. Turussa kolmion vuokra ja lapsen yksityisen päivähoidon hinta kuitenkin päihitti kolmen kärjen.

Suomi kakkosmaa koulutuksen suhteen

Edullisimmaksi asuinpaikaksi nelihenkiselle perheelle määriteltiin taulukossa Turkin Istanbul; parhaita koulutusmahdollisuuksia tarjosi taulukon mukaan Viro, mutta Suomi pääsi koulutusosiossa kakkossijalle.

Brittisivusto: Suomi sopii introverteille

Suomesta löytyy toki muitakin etuja: se on nimittäin toisen selvityksen mukaan introverteille sopiva maa. 

Maksupäätevaihtoehtoja vertaava brittipalvelu Merchant Machine julkaisi oman listauksensa maista, jotka sopivat parhaiten introverteille. Huomioon otettiin väestön määrä, WiFi-nopeudet, vuokrataso ja vuosittainen palkkataso.

Arvioiden mukaan introverteille paras asuinmaa on Kanada. Kakkossijan nappasi Australia, kolmossijan Islanti ja nelossijan Venäjä. Suomi kuitenkin pääsi sijalle viisi.

Lapsiperheen arki – miten jaksat? Entä, jos arki lapsen kanssa onkin rankkaa? Huomenta Suomen vieraina Huono äiti -blogiyhteisön perustaja Sari Helin ja kahden lapsen äiti Noora Shingler:

Lapsiperheen arki – miten sitä jaksaa? 7:36

Lue myös:

    Uusimmat