Suomalainen Lusse tatuoi kasvonsa: "Tatuointien läpikin näkyy se ihminen, joka niiden takana on"

Lusse on ottanut tatuointeja noin 13 vuotta. Muutamasta paikasta kuva vielä puuttuu, mutta nekin tulevat olemaan tatuoidut – ennemmin tai myöhemmin. 

– Kun kaulani oli täynnä tatuointeja, oma äitini kysyi, aionko ottaa naamaan tatuointeja. Hymähdin ja vastasin "no en". Hän tiesi, että valehtelin, ja vastasi nauraen "eli aiot". Isäni sanoi vitsillä, että hän maksaa nenänpäähäni tatuoinnin.

Lusse on ottanut tatuointeja noin 13 vuotta. Muutamasta paikasta kuva vielä puuttuu, mutta nekin tulevat Lussen mukaan olemaan ennemmin tai myöhemmin tatuoidut. Kuvattomiksi jäävät ainoastaan niin sanotut boxerirajat.

– En edes huomaa tatuointejani ja niiden olemassaoloa. Mieluummin huomaan kolon, johon pitäisi saada tatuointi, Lusse kuvaa.

Kasvotatuointi tuotti vähän kipua verrattuna muihin, mutta kivun kokeminen onkin yksilöllistä.

– Mutta mitä enemmän on tatuointeja, sitä enemmän ottaminen sattuu, olen huomannut.

Kasvojen veitset on tatuoinut tatuoija Diego Brandi, joka vieraili helsinkiläisessä Tatuata-liikkeessä. Veitsien sisältä löytyvät ihoa entuudestaan koristaneet väärinpäin oleva sydän ja nuoli ylöspäin.

– Veitset juuri siksi, että ne sopivat kyseiseen paikkaan. Näin ne siihen kuuluvaksi, jotta voisin olla niin sanotusti kokonainen. Kehossani on monia veitsitatuointeja.

Ohimoilla näkyy osa tiikerin käpälästä. Pään sivut on tatuoinut tatuoija Hexapdc.

– Hän on yksi lempitatuoijistani.Jos kuvat eivät näy, katso ne täällä.

"Jos jotain työtä oikeasti haluaa, naamatatuoinnit eivät ole sen esteenä"

”Kasvotatuoinnin kanssa ei pääse mihinkään töihin. Kasvotatuoinnit ovat pelottavia. Kasvotatuointeja on vain rikollisilla.”

Ennakkoluuloja on useita. Lussea ei ole kohdeltu eri tavalla tatuointien vuoksi.

– Vaikka ulkonäköni saattaa olla "raju", niin eivät ihmiset silti pelkää tulla puhumaan minulle. Joskus tuntuu jopa, että vanhemmat ihmiset tulevat kysymään minulta neuvoa mieluummin kuin "normaalimman" näköiseltä. Asenteet muuttuvat, onneksi, Lusse sanoo.

– Minulla on erittäin tatuointikielteiset vanhemmat. Kaikkeen tottuu, jopa vanhempani, jotka eivät ymmärrä asiaa.

Lusse myöntää, että olemassa varmasti on aloja, joille pääsyä kasvotatuointi vaikeuttaa. Ongelma ei kuitenkaan koske koko maailman työpaikkoja.

– Uskon, että jos jotain työtä oikeasti haluaa, niin naamatatuoinnit eivät ole sen esteenä. Tatuointien läpikin näkyy se ihminen, joka siellä niiden takana on. Hän saattaa olla paljon parempi kuin tatuoimattomat, ja hyvä työhönottaja näkee sen.

Lusse täyttää tänä vuonna 30. Kasvojen tatuoinnit ovat tuoreimpia hänen hankinnoistaan.

– Kaikkien, jotka harkitsevat naamaan tatuointeja, täytyy miettiä, onko se asia, mitä haluat vielä esimerkiksi 30 vuoden päästä. Pystytkö elämään niiden kanssa, kun ihosi muuttuu ja vanhenee? Eli pystytkö elämään niiden kanssa, ja kantamaan ne kunnialla hautaan saakka?

Paraneeko tatuointi kesällä? Koska tatuointi kannattaa ottaa? Tatuointitaiteilija kertoo!

Tatuointeja otetaan muotivillitysten mukana 12:44

Miten tatuointitrendit ovat muuttuneet? Nainen otti sadan vuoden edestä tatuointeja:


Lue myös:

    Uusimmat