Mainos

Suomalainen imaami: Tunnen fyysistä kipua turhista levottomuuksista

Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami ihmettelee islamilaisen maailman reaktiota Amerikassa tehtyyn, islamia rienaavaan Muhammed -elokuvaan.

Imaami Anas Hajjar selventää, että elokuva on toki kova loukkaus islamilaisia arvoja kohtaan. Se on loukkaus Muhammedia kohtaan ja profeetan vaimoja kohtaan.

– Muslimit kutsuvat profeetan vaimoja äidikseen. Muun muassa sen vuoksi elokuva on kova loukkaus jokaista muslimia kohtaan. Kysymyksessä on jatkuva yritys hyökätä muslimien arvoja kohtaan, imaami arvioi.

Hajjar muistuttaa, että elokuva tai traileri on pyörinyt netissä jo pitkään.

– Muslimimaailman reaktio on ollut kyllä yllätys. Elokuva olisi saanutkin jäädä unholaan nettiin. En ymmärrä millä tavalla tai miten se on nostettu. Voi olla, että tahallaan.

Hajjar arvioi, että videon saama huomio on täysin provosoitua.

– Paikat, mistä tämä video on lähtenyt liikkeelle, ovat sellaisia, joissa on ollut vast´ikään vallankumous. Näissä maissa on edelleen ryhmiä, jotka hyötyvät mellakoiden järjestämisestä ja epäjärjestyksestä. Hajjar sanoo Radio Novan Enbuske & Linnanahde-Crew -aamuohjelmassa.

"Kaikki eivät ole edes nähneet elokuvaa"

Imaami ei usko, että levottomuudet olisivat valtiollisia kysymyksiä. Hänen mukaansa kyse on yksittäisistä ihmisistä tai pienemmistä ryhmistä, jotka hyötyvät epäjärjestyksestä ja joilla on ääriajatuksia.

Hajjar sanoo, että tällaisissa tapauksissa, kun ihmisiä halutaan masinoida liikkeelle, käytetään usein taitavasti hyväksi esimerkiksi tietämättömyyttä.

– Muslimien keskuudessa on valitettavasti ihmisiä, jotka ovat valmiita nousemaan barrikadeille, vaikka he eivät tiedäkään kyseessä olevasta asiasta. En usko, että läheskään kaikki ovat nähneet elokuvaa. Heille on vain sanottu, että profeettaa on loukattu.

Imaami sanoo tuntevansa välillä jopa fyysistä kipua, kun yhden ihmisen tekele saa jopa tappamaan.

– Välillä tuntuu fyysistä kipua, kun ihmiset lähtevät liikkeelle tällaisen asian vuoksi, jolla ei ole arvoa. Ylipäätään tällä videon tehneellä henkilöllä ei ole niin suurta arvoa, että hänelle pitäisi vastata, imaami sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.