Suomalainen Ari kertoo Egyptistä, kuinka monta avustusrekkaa matkaa Gazaan päivittäin: "Valtava avuntarve"

SPR:n avustustyöntekijän terveiset Egyptistä 0:30
SPR:n avustustyöntekijän terveiset Eyptistä

Suomen Punaisen Ristin katastrofivalmiusyksikön tiiminvetäjä Ari Seppälä on parhaillaan Egyptissä, jossa hän osallistuu Gazaan vietävän hätäavun koordinointiin.

Raunioiksi tuhotussa Gazassa on valtava avun tarve. Israelin yli kolme kuukautta kestäneen hyökkäyksen myötä Gazassa kärsitään vakavasta veden, ruuan ja polttoaineen puutteesta.

Suomen Punainen Risti on lähettänyt Egyptiin logistiikkaan erikoistuneen katastrofivalmiusyksikön. Yksikkö koordinoi kansainvälisen hätäavun vastaanottamista, varastointia ja kuljettamista Egyptistä Gazaan.

Työtä tehdään yhteistyössä Egyptin Punaisen Puolikuun ja muiden maiden Punaisten Ristien kanssa.

Yksikön tiiminvetäjän Ari Seppälän mukaan operaatio avun saamiseksi Gazan on ollut haastava.

–Tähän mennessä noin 6 500 avustusrekallista tarvikkeita on saatu lähetetyksi, Seppälä kertoo MTV Uutisille lähettämässään videotervehdyksessä.

Seppälä tiimeineen työskentelee parhaillaan Kairossa, josta lähtee päivittäin 100–150 rekkaa kohti Egyptin ja Gazan rajalla sijaitsevaa Rafahin raja-asemaa. Sieltä rekat jatkavat edelleen Gazan puolelle.

– Avuntarve on tietysti valtava, mutta yhteistyössä muiden avustusjärjestöjen kanssa pyrimme saamaan yhä enemmän apua rajan yli, Seppälä kertoo.

Katso Ari Seppälän videotervehdys Kairosta jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat