Sunny Car Centerin Ritaluoma peräsi ex-kaupunginvaltuutetulta miljoonakorvauksia – vaatimukset eivät saaneet tuulta alleen

Kaupunki valmis neuvottelemaan 1:58

Sunny Car Centerin puuhamiehenä tunnetun Markku Ritaluoman valitus Turun hovioikeuteen ei saanut käsittelylupaa.

Tapausta käytiin läpi vuosien ajan. Vielä tonttimaksun viipyessäkin kaupunki oli valmis neuvottelemaan hankkeen jatkosta.

Ritaluoma oli vaatinut Hämeenlinnan kaupunginhallituksen entistä jäsentä Kari Ilkkalaa (ps.) tuomittavaksi törkeästä kunnianloukkauksesta virkasalaisuuden rikkomisesta, minkä lisäksi hän vaati tältä yli kolmen miljoonan euron vahingonkorvauksia ja 100 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Hovioikeudelta hän vaati asian palauttamista käräjäoikeuteen tai toissijaisesti Ilkkalan tuomitsemista.

Valtuutettu viestitteli Sambia-epäselvyyksistä

Virkasalaisuuden rikkomista koskevassa asiassa Ilkkala oli lähettänyt toimittajalle viestin, jossa oli paljastanut toimittajalle tietojaan autotalohankkeen rahoitussuunnitelmien epäselvyyksistä.

Niitä koskevia tietoja kerrottiin sambialaismediassa, jonka tietojen pohjalta asiaa puitiin myös suomalaisessa mediassa. Kunnianloukkaussyytteessä viitattiin samaiseen viestittelyyn.

Käräjäoikeus oli tuominnut Ilkkalan virkasalaisuuden rikkomisesta, mutta hylännyt syyteen kunnianloukkausasiassa. Tämä oli tuomittu 40 päiväsakon rangaistukseen.

Ilkkala oli vaatinut virkasalaisuuden rikkomista koskevan syytteen hylkäämisestä, mutta tämänkään vaatimus ei menestynyt. 

Lue myös:

    Uusimmat