Summa yli ymmärryksen! Animaatio osoittaa, miten mielettömän määrän rahaa Supercell-pomot ovat tienanneet itselleen vuosien varrella

Summa yli ymmärryksen! Animaatio osoittaa, kuinka mielettömän paljon rahaa Supercell-pomot ovat tienanneet vuosien aikana itselleen 0:47
Katso animaatio: Tällaisen summan rahaa Supercell-nerot ovat keränneet menestysvuosien aikana.

Verotiedoista käy ilmi, että Supercellin perustajaporukka on tienannut menestysvuosiensa aikana järisyttävän rahasumman.

Kuusi suomalaista pelinkehittäjää perusti vuonna 2010 pelialan yrityksen, Supercellin, josta nousi muutamassa vuodessa yksi maailman menestyneimmistä mobiilipeliyrityksistä.

Clash of Clans, Boom Beach ja Hay Day -pelit nostivat yrityksen mobiilipelaajien huulille ja kyyti on ollut sen jälkeen kovaa.

Yrityksen perustajakuusikko Mikko Kodisoja, Ilkka Paananen, Lassi Leppinen, Niko Derome, Petri Styrman, Visa Forsten sekä talousjohtaja Janne Snellman ovat olleet Suomelle kaikkien aikojen veronmaksajia.

Porukasta vain Styrman ja Leppinen ovat lähteneet myöhemmin yrityksestä.

Supercelliläiset ovat lahjoittaneet myös isoja määriä yrityksen osakkeita säätiölle, joiden on tarkoitus edistää nuorten hyvinvointia Suomessa. Työntekijät ovat lahjoittaneet muun muassa Uudelle Lastensairaalalle miljoonia euroja.

Kodisoja ja Paananen ovat pysyneet vuodesta toiseen tulokuninkaiden kärkikastissa eikä edellinen vuosikaan tehnyt sen suhteen poikkeusta.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paanasen verotettavat tulot vuonna 2019 olivat 13 956 145 euroa ja luovana johtajana työskennelleen Mikko Kodisojan 12 957 931 euroa.

MTV Uutiset havainnollistaa videolla, miten ydinporukan tulot ovat kehittyneet

MTV Uutiset selvitti, kuinka paljon yrityksen perustajakuusikko on tienannut yhteensä rahaa vuodesta 2013 lähtien, jolloin yritys nousi todenteolla maailman maineeseen.

Yläpuolelta löytyvällä videolla on nähtävissä, kuinka perustajaporukan tulevat kipuavat vuosi vuodelta suorastaan tähtitieteellisiin lukemiin.

Video myös näyttää, minkälaisen summan verotettavia tuloja perustajaporukka on onnistunut keräämään yhteensä vuosina 2013-2019.

Katso video yläpuolelta!

Lue myös:

    Uusimmat