Petri tienasi yli 30 miljoonaa, eikä halunnut peitellä tulojaan – antaa nyt yhden vinkin muille menestyksestä haaveileville

Pelifirma Seriouslyn perustanut Petri Järvilehto on uusi nimi Suomen eniten tienanneiden verolistalla. Järvilehdon mukaan hyvä ansiokehitys kertoo koko suomalaisen peliteollisuuden huikeasta tilasta. 

Järvilehto sai ansio- ja pääomatuloa viime vuonna yhteensä 30,6 miljoonaa euroa. Hän on toinen perustajista peliyhtiö Seriouslyssa, joka tunnetaan ötökkäpeli Best Fiendsistä.

Pelifirma myytiin viime vuonna israelilaiselle peliyhtiö Playtikalle. Kauppalehden mukaan Seriouslyn arvo kaupassa on voinut olla jopa 250–350 miljoonaa euroa.

Järvilehto, joka toimii tällä hetkellä Seriouslyn luovana johtajana ja Suomen toimitusjohtajana, on suurituloisin kaikista niistä suomalaisista, jotka ovat pitäneet verotietonsa avoimina ja kaikkien saatavilla.

– Meidän yrityksessämme uskotaan läpinäkyvyyteen ja avoimuuteen. On tärkeää, että näistä asioista keskustellaan. Avoimuus on positiivinen asia, Järvilehto perustelee ratkaisuaan MTV Uutisille.

Suomessa viime vuosina useita menestystarinoita

Järvilehdon mukaan hänen omat ansionsa osoittavat, että peliala Suomessa kukoistaa.

– Tämä on hieno esimerkki siitä, miten hyvin koko pelialalla menee tällä hetkellä. Viime vuosina on useita menestystarinoita, Supercell, Rovio, Small Giant. On hienoa, että Seriously on nyt saatu samaan kategoriaan, Järvilehto hehkuttaa.

Seriouslyn menestystuotetta, Best Fiends -peliä, on rakennettu vuodesta 2013 lähtien, Järvilehto muistuttaa.

– Meillä on käsissämme erittäin hyvin menestyvä pelibrändi, joka on vuosien varrella saatu rakennettua isommaksi ja isommaksi. Viime vuonna meidät osti iso pelijulkaisija Playtika ja meidät liitettiin osaksi Playtikan perhettä. Sen yrityskaupan myötä koko Seriouslyn tiimille seurasi hyvää.

Järvilehdon mukaan Seriouslyn myynti ja siitä saadut tuntuvat ansiot eivät ole muuttaneet hönen elämäänsä millään olennaisella tavalla. 

– Eivät merkittävästi. Edelleen ollaan rakentamassa hienoa juttua ja tietyllä tavalla tuntuu, että ollaan vasta alkutaipaleella.

Takana 25-vuotta pelimaailmassa

Vuonna 1972 syntyneellä Järvilehdolla on takanaan pitkä ura pelimaailmassa.

– Allekirjoittanut on tehnyt pelejä 25 vuotta. Olin aikanaan Remedya perustamassa, sen jälkeen Roviolla Angry Birdsin aikaan ja nyt kolmatta tarinaa rakentamassa.

– Matkan varrella on ollut paljon upeita kokemuksia ja totta kai paljon haasteita ja paljon kasvua.

Järvilehtoa ilahduttaa se, mitä kaikkea rahallinen menestys mahdollistaa tulevaisuudessa.

– Suomalaisella pelisektorilla näitä hommia ei lähdetä tekemään rahan takia. Näitä tehdään siksi, että on voimakas palo ja polte tehdä upeita juttuja. Raha ei dramaattisesti muuta kovin paljoa, mutta nyt voidaan tehdä entistä isompia ja upeampia juttuja, Järvilehto sanoo.

Vaatii onnea löytää oikeat ihmiset

Monen muun menestyjän tapaan Järvilehto korostaa työn tekemisen merkitystä, mutta tuuriakaan ei sovi väheksyä. 

– Sillä on myös hurja merkitys, niin kuin jokainen tietää. Ihan jo se vaatii onnea, että löytää oikeat ihmiset mukaan.

– Menestystarinoissa paljon täytyy osua kohdilleen ja täytyy olla mukana myös onnea. Mutta jos katsoo Suomen pelisektoria, täällä on 25 vuotta tehty systemaattisesti hurjasti työtä, jolla sitä menestystä on rakennettu.

Yhden neuvon Järvilehto antaa menestyksestä haaveileville. 

– Ihan hurjan tärkeää on, että rakentaa avoimen ja hyvän yrityskulttuurin, jossa on hyvä tiimi, joka tekee yhteisesti samaan suuntaan töitä. Sieltä ne menestykset yleensä lähtevät liikkeelle. 

Lue myös:

    Uusimmat