Mainos

Sukellusturmassa Ruotsissa kuollut suomalainen yritetään nostaa – nainen jo toinen saman kaivoksen vaatima kuolonuhri

Borlängen kaupungin poliisin mukaan turma-alueelle on tulossa tänään sukeltajia Tukholmasta. Heidän tehtävänään on nostaa eilen Tuna Hästbergin kaivoksessa Taalainmaalla kuollut suomalainen sukeltajanainen. Nainen on edelleen kaivoksessa.

Onnettomus tapahtui sunnuntaina aamupäivällä. Hälytys turmasta tuli poliisille kello 10.55, jolloin onnettomuuspaikalle lähetettiin sekä pelastuslaitoksen henkilökuntaa, poliiseja, kaksi ambulanssia sekä ambulanssihelikopteri. Viranomaisten mukaan mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä. 

Dala-Demokraten-lehden haastatteleman poliisin tiedottajan Mats Öhmanin mukaan jo eilen oli selvää, että suomalaisnaista ei löydetä elävänä. Öhman viittasi lääkärin antamaan lausuntoon, jonka mukaan ei ole mitään toivoa, että sukeltaja löydettäisiin elävänä.

– Nainen oli sukeltanut kaivokseen ja näyttää siltä, että hän oli joutunut paniikkiin ja ottanut pois sukellusmaskinsa, pelastuslaitoksen Per Sundström kertoo Dala-Demokraaten-lehden videohaastattelussa. 

Tässä seikkailuluolastossa suomalaisnainen kuoli. Katso Youtube-video: 


Sukellusryhmään kuului 20 ihmistä. Ruotsalaisten lisäksi mukana oli norjalaisia ja suomalaisia mutta kaikki eivät sukeltaneet tiettävästi samanaikaisesti. Ilta-Sanomien mukaan nainen oli sukeltamassa kahden suomalaismiehen kanssa. 

Turmapaikka Tuna-Hästbergissä on niin sanottu seikkailuluolasto, jossa järjestetään kiertokävelyjä mutta jossa on myös mahdollista sukeltaa.

Dala-Demokraten-lehden mukaan edellinen sukellusturma tapahtui samassa kaivoksessa vuonna 2010. Tuolloin puolalainen sukeltaja sai kaivoksessa sukeltajantautiin. Hänet ehdittiin toimittaa Karoliniseen sairaalaan Tukholmaan paineistettuun tilaan saamaan hoitoa.

Helmikuussa 2014 suomalainen sukeltaja kuoli yli sadan metrin syvyydessä norjalaisessa luolastossa. Pari vuotta myöhemmin ruumis sukellettiin ylös. Lue juttu ja katso videot: 


1:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.