Suhde paljastuikin väkivaltaiseksi peliksi – pitkän linjan väkivaltarikollinen vankilaan naisystävän pahoinpitelystä

1:37
Keneen lähisuhdeväkivalta kohdistuu? Asiantuntija avasi synkkää ilmiötä Uutisaamussa kesäkuussa.

Pitkän linjan väkivaltarikollinen tuomittiin vankilaan naisystävänsä pahoinpitelystä Helsingissä viime vuoden helmikuussa.

Lähisuhdeväkivallan taustalla oli miehen epäily siitä, että naisella olisi suhde toiseen mieheen. Teossa mies tarttui uhria hiuksista ja löi tätä useita kertoja niin, että uhri kaatui ja löi päänsä pöydänkulmaan. Naisen paettua paikalta mies vielä pukkasi tätä päällään taloyhtiön pihalla.

Nainen: Mies paljastui väkivaltaiseksi ja ailahtelevaksi

Uhri kertoi tutustuneensa mieheen elokuussa vuonna 2019 ja alkaneen seurustella tämän kanssa.

Nainen kertoi suhteen vaikuttaneen aluksi hyvältä, mutta vähitellen kävi ilmi miehen olevan ailahtelevainen ja aggressiivinen. Hän kuvaili miehen pelanneen ”henkistä peliä” jakaen vuoroin hellyttää ja vuoroin monenlaista väkivaltaa. Tämän johdosta hän alkoi pelätä miestä, joka oli myös uhannut tappaa hänet.

Mies kiisti teon. Hän väitti naisen käyneen häneen kiinni pettämisasian tultua puheeksi ja kaatuneen miehen hätävarjeluna tönäistyä tätä. Mies myönsi pukanneensa naista taloyhtiön pihalla. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt kertomusta uskottavana.

Pitkä rikosrekisteri

Miehellä oli ennestään pitkä rikosrekisteri. Hän oli syyllistynyt vuonna 2009 törkeään pahoinpitelyyn, pahoinpitelyihin vuosina 2010, 2014 ja 2015 ja törkeään ryöstöön vuonna 2018. Lisäksi hänen tilillään oli muita rikoksia vuosilta 2011, 2012, 2014, 2016 ja 2019. Hän on istunut teoistaan vankilassa.

Oikeus päätti tuomita miehen pahoinpitelystä viiden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies määrättiin maksamaan uhrille korvauksena kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä aitasta 800 euroa ja 400 euroa hajonneista silmälaseista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja