Stromboli-tulivuori purkautui voimakkaasti Italiassa – Video: veneilijä pakeni valtavaa tuhkapilveä viime hetkellä

Tulivuori purkautui Italiassa 0:32

Stromboli-tulivuori purkautui keskiviikkona pienellä saarella lähellä Sisilian saarta Italiassa. Tämä oli jo toinen kerta alle kahden kuukauden sisällä, kun Stromboli päästeli paineitaan, kertoo CBS News.

Purkauksessa ei tämän hetkisten tietojen mukaan ole käynyt henkilövahinkoja tai muuten suurta vahinkoa, mutta paikalliset viranomaiset kehottavat saarella olevia ihmisiä varovaisuuteen ja pysyttelemään turvallisissa tiloissa, joissa he eivät joudu tekemisiin volkaanisen tuhkan kanssa.

Keskiviikkoinen räjähdys oli aiempaa räjähdystä voimakkaampi. Paikalliset ihmiset ja turistit pakenivat suojaan tulivuoresta purkautuneen valtavan tuhkapilven levitessä taivaalle. 

Pakeni veneellä purkausta

Palermosta kotoisin oleva Elena Schiera oli isänsä kanssa pienessä moottoriveneessä lähellä tulivuorta, kun purkaus tapahtui. Pyroklastinen tuhkapilvi alkoi lähestyä heitä erittäin nopeasti.

Pyroklastinen tuhkapilvi on nopeasti liikkuva sekoitus kaasua, kiviä ja volkaanista tuhkaa.

Tuhkapilvi ehti muutaman metrin päähän heidän veneestään, mutta he onnistuivat pakenemaan tuhkapilven alta viime hetkellä.

Stromboli on yksi kolmesta Italian aktiivisesta tulivuoresta. Etna-tulivuori sijaitsee Sisilian saarella, ja Vesuvius lähellä Napolia.

Lue myös:

    Uusimmat