Strippaavat robotit, istuimen lämmittävä älypönttö, hengittävä unirobotti – tässä ovat CES-messujen oudoimmat keksinnöt

0:46

Tekoäly on siirtynyt muun muassa vessanpönttöön, lonkkamurtumilta suojaavaan vyöhön ja vesipulloihin. Tässä tämän vuoden erikoisimpia suurten CES-elektroniikkamessujen keksintöjä.

Las Vegasissa viime viikolla järjestetyt Consumer Electronics Show-kuluttajaelektroniikkamessut ovat tulleet päätökseensä. CES-messuilla nähtiin monia mahtavia uusia innovaatioita, mutta myös toinen toistaan hullumpia keksintöjä. Hittejä vai huteja, sen voi jokainen arvioida itse.

Strippaavat robotit

Las Vegas on tunnettu viihteestään, ja se haluttiin muistaa myös CES-messuilla: elektroniikkamessujen kunniaksi Sapphire-baarissa strippasivat robotit.

Robottitanssijat olivat brittiläisen taitelijan Giles Walkerin luomuksia. Hän teki humanoidit koneet taideprojektiksi, mutta myös protestiksi valvontaa, valtaa ja tirkistelyä vastaan. Robottien päät oli tehty valvontakameroista, vartalot mallinukkejen ja auton osista.

Katso video strippaavista roboteista yltä!

Älypönttö

Yhdysvaltalainen Kohler on jo aikaisemmin esitellyt maailmalle Numi-vessanpöntön, mutta teknologiamessuilla päästiin tutustumaan sen entistä kehittyneempään versioon. Numi-älypönttöä voi ohjata äänen avulla, ja se avautuu ja sulkeutuu, kun sitä lähestyy. Älypönttö myös esilämmittää wc-istuimen juuri käyttäjän mieltymysten mukaisesti.

Yhdistettynä Amazon Echo-älykaiuttimeen voi vessaistunnon ajaksi saada vessanpöntöstä myös rentouttavaa tai kannustavaa taustamusiikkia: Numi-älypöntössä on nimittäin sisäänrakennetut kaiuttimet.

Unirobotti

Munuaisen muotoinen, hengittävä tyyny sängyssä voi kuulostaa painajaiselta, mutta Somnoxin "unirobotti" on tehty itseasiassa nukahtamisen avittamiseksi. Oma hengitys tasaantuu sylissä pidellyn unirobotin tahtiin, joka rauhoittaa ja saa nukahtamaan. Jos tämä ei auta, voi älytyyny myös soittaa tuutulauluja, valkoista kohinaa tai äänikirjoja.

Viikkauslaite

Jokaisen viikkaamista inhoavan unelmalaite on Foldimate, joka viikkaa vaatteet puolestasi. Tukevan koneen luvataan viikkaavan jopa 20–40 kappaletta alle viidessä minuutissa. Vaatteiden lisäksi myös lakanat tulevat Foldimatesta ulos kauniisti viikattuina, mutta alusvaatteet ja sukat eivät valitettavasti laitteelta hoidu. Foldimaten odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2019 loppupuolella.

Älyvyö suojaamaan lonkkia


Yksi CES-messujen oudoimpia keksintöjä oli myös The Hip’Air, lantiolle laitettava älyvyö, joka suojaa kaatuessa. Älyvyö havaitsee millisekunneissa kaatumisen, joka saa turvatyynyt laukeamaan.

The Hip’Air lupaa suojata jopa 90 prosenttia kaatumisten vaurioilta, ja se on suunnattu erityisesti suojaamaan ikäihmisiä lonkkavaurioilta. Laite tulee Eurooppaan myyntiin keväällä 600 euron hintaan.

Säteilyltä suojaavat bokserit

Spartan haluaa keskittyä toden teolla miesten sukukalleuksien suojelemiseen: yritys esitteli Las Vegasissa uudet high-tech-bokserit, jotka on tehty varmistamaan ihmissuvun jatkuminen.

Spartan nimittäin uskoo, että taskussa pidetty puhelin voi vaikuttaa miesten hedelmällisyyteen. High-tech-bokserien kangas sisältää siksi hopeakuituja, jotka luovat miesten arkojen paikkojen ympärille Faradayn häkin. Tämän kerrotaan suojaavan jopa 99 prosentilta puhelimen ja Wifi-verkon signaaleja.

Älypullo

Teknologiayritykset ovat viime aikoina kiinnostuneet hyvin paljon ihmisten riittävästä veden kulutuksesta, ja uusimman erikoisuuden on kehittänyt LifeFuels. Yrityksen älyvesipullo seuraa ihmisen ravintoainetasapainoa sovelluksen avulla ja automaattisesti sekoittaa vesipullon veden sekaan käyttäjän tarvitsemia ravintoaineita ja mineraaleja.

Lähteet: Stuff, CNN, Telegraph

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja