Stressiä, kiirettä ja turhia riitoja – joulu näkyy piikkinä erotilastoissa

Erotilastoissa näkyy vuoden aikana kaksi piikkiä, joista toinen sijoittuu joulukuulle. Miksi ihmiset eroavat juuri jouluna?

Monet mieltävät joulun ajaksi, jolloin vietetään rauhallista aikaa perheen tai rakkaan kanssa. Joululla on kuitenkin myös toinen, hieman synkempi puoli. Käynnissä oleva juhla-aika näkyy nimittäin piikkinä erotilastoissa. 

Mistä lomaerot johtuvat? 

Ei ole mikään salaisuus, että stressi kuuluu lomaan yhtä paljon kuin kinkku jouluun. Terveydenalan ammattilaiset rinnastavat joulun ja uudenvuoden aiheuttaman stressin jopa väkivallan uhan kaltaisiin tilanteisiin. Jouluna myös sydänkohtausten määrät lisääntyvät.

Joten ei ole mikään ihme, että myös suhteet voivat kärsiä. Washingtonin yliopiston sosiologin mukaan lomalla otetaan liian paljon paineita kaikesta. Loma-ajan erot johtuvatkin yleisesti ottaen siitä, että lomilla on tapana suurennella pieniäkin riitoja. 

Erityisesti jouluna nostalginen tunnelma saa aikaan sen, että ihmiset alkavat pohtimaan omaa elämäänsä ja onnellisuuttaan. Ihmisten mielikuvat romanttisesta suhteesta eivät välttämättä vastaa todellisuutta, jolloin eroajatukset nousevat pinnalle.

Myös perhe voi olla syypää eroon

Toinen syy eropiikkiin voi löytyä perheestä. Jouluna on tapana viettää aikaa perheen parissa, mutta mitä tapahtuu, jos kumppani ei olekaan se anopin ihannevävy tai -miniä?

Useimmille meistä perhe ja sen mielipide merkitsevät paljon. Kun tämä tosiasia yhdistetään joulun aikaansaamaan tunnevyöryyn, ero voi olla hyvinkin edessä.

Usein jouluna ihmiset alkavat myös pohtia sitä, kuka tai kumman perhe on tärkeämpi. Kumman vanhempien luokse mennään joululounaalle ja kumman isovanhempia käydään tapaamassa?

Ennen kuin huomaatkaan, olet heittänyt ilmoille lukuisia konflikteja aiheuttavia kysymyksiä. Riita on siis valmis alkamaan.

Jos siis haluat pysyä puolisosi kanssa yhdessä joulun jälkeenkin, mieti hetki, ovatko riidat oikeasti riitojen arvoisia. 

Lähde: ABCNews

Lue myös:

    Uusimmat