SPR auttaa myös kotimaassa, jos esimerkiksi kotisi palaa – tällainen apu on hädän hetkellä tärkeää

3:33
MTV Uutiset Live vieraili SPR:n Nälkäpäiväkeräyksen tunnelmissa: Katso videolta miten keräys on lähtenyt käyntiin, ja millaisiin tilanteisiin kerättyjä varoja käytetään.

Tänään torstaina alkoi jälleen Suomen Punaisen ristin vuosittainen Nälkäpäivä-keräys. Keräyksen varat suunnataan Punaisen ristin katastrofirahastoon, josta apua liikenee myös kotimaahan.

Punainen Risti mielletään perinteisesti kolmansien maiden köyhiä avustavaksi järjestöksi, mutta todellisuudessa järjestöllä on paljon toimintaa myös Suomessa.

– Nälkäpäivänä kerätään varoja Suomen Punaisen ristin katastrofirahastoon. Sen kautta autetaan siellä, missä avun tarve on suurin. Eli maailmalla ja myös monin tavoin täällä Suomessa, selvittää keräyksen koordinaattori Hilkka Korte MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Esimerkiksi tulipaljon uhreille saadaan apua katastrofirahaston kautta, Korte selventää.

Perhe on saattanut menettää kotinsa ja omaisuutensa tulipalon vuoksi. 

– Jos koti palaa, Suomen Punainen risti auttaa viranomaisten tukena. Tarjotaan esimerkiksi vaatetusta. Tarjoamme myös henkistä apua, joka on hädän hetkellä tärkeää.

SPR tarjoaa myös perhetyötä ja keskusteluapua esimerkiksi nuorille. Jos tarvitset apua, löydät palveluista lisää tietoa SPR:n sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja