Spotify-tilien tietoja leviää jälleen – käyttäjät raportoivat huolestuttavista ilmiöistä

Musiikkipalvelu Spotifyn käyttäjien tilitietoja on jälleen julkaistu.

Satojen Spotify-käyttäjien kirjautumistietoja, kuten sähköpostiosoitteita, käyttäjänimiä, salasanoja ja muita tilitietoja kerrotaan levinneen Pastebin-sivuston kautta. Lisäksi tilitietojen ohessa on levinnyt myös käyttäjän asuinmaa.

Hakkerien kohteeksti joutuneet tilit ovat eri puolilta maailmaa.

Spotify kieltää kuitenkin tileihin murtautumisen. Voikin olla, että tällä kertaa leviävät tilitiedot ovat jo aiemmin julki menneitä tietoja, jotka ovat nyt vain uudestaan levityksessä. Tämä ei siis ole ensimmäinen kerta, kun Spotify-käyttäjien tilitietoja on päässyt julkisuuteen. Viimeksi näin kävi helmikuussa

Tech Crunchin mukaan heihin ovat kuitenkin olleet yhteydessä useat Spotify-käyttäjät, jotka kertovat huomanneensa tilitiedoissaan vastikään kummallisia muutoksia.

Käyttäjät ovat raportoineet muun muassa sähköpostiosoitteidensa vaihtuneen. Eräs käyttäjä huomasi soittolistalleen ilmestyneen uusia kappaleita. Toinen raportoi myös huomanneensa kolmannen osapuolen käyttäneen tiliään, sillä viimeksi soitettujen kappaleiden listalla oli musiikkia, jota käyttäjä ei ollut koskaan kuunnellut.

Käyttäjät kertovat olleensa yhteydessä Spotifyn asiakaspalveluun, jotta ovat saaneet tilinsä takaisin käyttöön tilanteissa, joissa tilien kirjautumistietoja oli muutettu.

Koska moni käyttää samaa salasanaa useammalle sivustolle kirjautuessaan, on osa käyttäjistä kertonut, että myös heidän Facebook-, Uber- ja Skype-tileille on murtauduttu.

Usein hakkeroituja tietoja myydään eteenpäin, eikä oikeasti käytetä, mikä tekee näistä raportoiduista tapauksista poikkeuksellisia.


Lähde: Tech Crunch

Lue myös:

    Uusimmat