Näin helposti sormenjälkesi kaapataan, vaikka et edes koskisi mihinkään

Saksan Hampurissa järjestetyssä Chaos Computer Club -hakkeritapahtumassa on jälleen esitelty tempauksia, jotka antavat tietoturva-asiantuntijoille vakavaa pohdittavaa.

Tietoturva-asiantuntija Jan Krissler havainnollisti omassa esityksessään, kuinka hän sai kaapattua Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyenin sormenjäljet käyttämällä pelkkää tavallista valokuvauskameraa ja julkisesti saatavilla olevaa VeriFinger-sovellusta.

VentureBeat kertoo, että ”Starbugina” tunnettu Krissler oli ottanut Leyenin peukalosta lähikuvan lokakuussa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.  Starbugilla oli myös muista kuvakulmista otettuja kuvia, jotta hän sai muodostettua kokonaisen sormenjäljen.

Sormenjäljen kaappaamista varten uhrin ei edes tarvitse koskea mihinkään, riittää kun sormenpäät ovat näkyvillä niin että niistä saadaan napattua kuva. Starbug uskookin, että hänen esityksensä jälkeen poliitikot alkavat pitää hansikkaita julkisuudessa ollessaan, sillä sormenjälkiä voidaan käyttää biemetrisissä tunnistusjärjestelmissä.

Lue myös:

    Uusimmat