Sophie, 34, kuoli suosittuun kauneusleikkaukseen Turkissa – sisko suree: "Olimme naiiveja, kun ajattelimme kaiken menevän hyvin"

Täyteainehoitojen suosio kasvaa, mutta alan valvonta puuttuu 7:49
KATSO MYÖS: Täyteainehoitojen suosio kasva, mutta alan valvonta puuttuu.

Aimee Huntin pikkusisko matkusti kauneusleikkaukseen Turkkiin, eikä koskaan enää palannut kotiin. Kauneusklinikka yritti salata Sophie Huntin kuoleman, joka selvisi isosiskolle vasta paikan päälle matkustamisen jälkeen.

Keski-Englannin Northamptonista kotoisin oleva Sophie Hunt, 34, toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja lensi Turkkiin rasvaimuun ja vatsapeitteiden korjausleikkaukseen vuosi sitten keväällä.

Kahden lapsen äiti Sophie koki sisarensa Aimee Huntin, 37, mukaan, että kahden lapsen synnytys oli pilannut hänen vartalonsa.

Kuolema yhä mysteeri

Muun muassa Daily Mail ja The Sun uutisoivat Sophie Huntin tapauksesta jo aiemmin, mutta uutissivustojen mukaan kauneusklinikka ei edelleenkään ole selvittänyt Sophien omaisille, mitä heidän läheiselleen tarkalleen ottaen tapahtui.

Aimee Hunt vieraili taannoin This Morning -tv-ohjelmassa puhumassa siskonsa traagisesta kuolemasta, joka ei ole vieläkään selvinnyt.

Aimee vieraili This Morning -ohjelmassa puhumassa siskonsa kohtalosta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aimee muisteli siskonsa olevan innoissaan ennen kuin tämä lähti leikkaukseen Turkkiin. Aimeen mukaan siskosten äiti ei olisi halunnut tyttärensä matkustavan riskejä sisältävään operaatioon.

– Olimme kaikki huolissamme Sophiesta, mutta halusin vain, että Sophie olisi onnellinen.

Luottivat klinikkaan

Sophie matkusti Turkkiin yhdessä ystävättärensä kanssa. Naiset olivat varmoja, että he olivat valinneet oikean klinikan tehtyään jo jonkin aikaa ennakkoselvityksiä.

Sophie näytti siskolleen ennen ja jälkeen -kuvia klinikan Instagramista ja Aimee myönsi, että ne näyttivät upeilta.

Sophie lensi Turkkiin maaliskuussa 2022 ja kävi vatsanleikkauksessa ja rasvaimussa, joista maksoi 3 963 puntaa, eli noin 4 600 euroa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Suomessa vastaava operaatio saattaa maksaa jopa 10 000 euroa.

Sophie otti itsestään kuvia vielä sairaalavuoteelta ennen nukutusta, hän näytti kuvissa iloiselta. Kuva on julkaistu muun muassa The Sun -lehden sivuilla.

– En kuullut siskostani mitään leikkauksen jälkeen, oletin hänen nukkuvan suuren operaation jäljiltä, Aimee kertoi.

Perhe ei myöskään kuullut mitään Sophieta hoitaneilta lääkäreiltä tai klinikalta.

Ystävä ilmoitti perheelle

Aimee sai tietää, että jokin oli pielessä vasta saatuaan soiton Sophien ystävältä Daniellelta, joka kehotti häntä pakkaamaan tavaransa välittömästi. Danielle oli selvinnyt omasta leikkauksestaan, mutta sai tietää, että jotain oli tapahtunut Sophielle.

Aimee kertoo pakanneensa tavaransa paniikissa ja ottaneensa seuraavan lennon Turkkiin.

– Sain soiton klinikalta 20 minuuttia myöhemmin, mutta klinikalta ei annettu paljon muuta tietoa kuin että Sophie oli "kunnossa, mutta ei kunnossa", Aimee muistelee epämääräistä vastausta.

Aimee oletti, että toivoa vielä oli ja että tämä vielä parantuisi. Mutta kun Aimee pääsi klinikalle seuraavana päivänä, hänet vietiin sivuhuoneeseen ja kerrottiin, että Sophien sydän oli pysähtynyt.

Koronarajoitusten takia hän ei edes saanut nähdä siskoaan.

– Siskoani kuulemma elvytettiin 90 minuuttia ja että oli mahdollista, että hän oli aivokuollut. Aimeeta kehotettiin valmistautumaan pahimpaan ja rukoilemaan.

Lääkäri salasi kuoleman

Edelleen tietämättömänä sisarensa voinnista Aimee vei laukkunsa hotellille ja palasi takaisin puolen tunnin päästä. Silloin hänelle kerrottiin, että Sophie oli kuollut.

– Sanoin, että minun on pakko saada nähdä hänet. Kun pääsin hänen luokseen, Sophie ei näyttänyt lainkaan ihmiseltä, joka on juuri kuollut, vaikka klinikan mukaan kuolemasta oli kulunut vasta tunti.

Karmea totuus selvisi Aimeelle, kun lääkäri tuli ja pyysi nöyrästi anteeksi.

– Hän sanoi, ettei ollut aivan rehellinen aiemmin. Sophie oli kuollut jo ennen kuin matkustin Turkkiin.

Lääkäri selitti Aimeelle, että he olivat ajatelleet odottaa kuolemasta kertomista, koska hänellä oli pitkä matka edessään.

Sophien turkkilainen kuolintodistus kertoo, että Sophie Hunt kuoli Turkissa kolme tuntia ennen kuin Aimee edes nousi koneeseen.

Ystävä tuntee syyllisyyttä

Aimee kertoi This Morning -ohjelmassa, että perhe etsi yhä vastauksia vuotta myöhemmin, eikä Sophien kuolinsyytä ollut vieläkään selitetty.

– Luulen, että siskoni ja myös minä olimme naiiveja, kun ajattelimme kaiken menevän hyvin. Miksi edes ajattelimme niin, sillä jokaiseen leikkaukseen liittyy riski, Aimee suri.

– Hän halusi niin kovasti täydellistä vartaloa, ja nyt hänen lapsillaan ei ole äitiä, hän jatkoi.

Aimee haluaa kertoa Sophien tarinan, että ulkomaille kauneusleikkauksiin matkustavat ihmiset ymmärtäisivät riskit, joita kauneusturismiin liittyy.

Sophien ystävä Danielle kertoo ajoittain tuntevansa syyllisyyttä, että hän selvisi leikkauksesta, mutta ystävä ei. Sophien mukana matkustanut Danielle ei aio enää riskeerata elämäänsä kauneusleikkauksilla.

– Tiedän nyt, että ulkomaille lentäminen halpaa leikkausta varten ei yksinkertaisesti ole sen arvoista.

Lue myös:

    Uusimmat