Sukupuoltaan korjannut Gia, 46, halusi suuremman takapuolen – leikkauksella traagiset seuraukset: "Hän oli niin kaunis"

Sukupuoltaan korjannut meksikolainen transnainen kuoli brasilialaisen pyllynkohotusleikkauksen seurauksena. Kyseistä kosmeettista operaatiota pidetään vaarallisimpana kauneusleikkauksena, sillä yksi kolmestatuhannesta pyllynkohotuksesta vie hautaan.

Julkkikset, kuten Kim Kardashian ja Nicki Minaj, ovat tuoneet muotiin suuret takapuolet. Ilmiö on saanut naiset treenaamaan peppuaan, mutta myös kiinnostumaan pakaroita suurentavista kauneusleikkauksista. Pyllyn muokkaaminen kirurgin veitsen terän alla on kuitenkin hyvin riskialtista, muistuttaa tuore kuolemantapaus.

46-vuotias Gia Romualdo-Rodriguez menehtyi Miamissa Yhdysvalloissa tehdyn kauneusleikkauksen jälkeen, kertoo Miami Herald. Sukupuoltaan korjanneelle Romualdo-Rodriguezille tehtiin samanaikaisesti sekä rintojen että takapuolen suurennus. Pyllynkohotusleikkaus aiheutti aiheutti hänelle kuolemaan johtaneen rasvatulpan.

Romualdo-Rodriguez kuoli vain 46-vuotiaana. Jos upotus ei näy, voit katsoa kuvan tästä.

Pyllynkohotuksen riskit: Rasvatulppa ja bakteeri-infektiot

Romualdo-Rodriguez ei ole ensimmäisen leikkaukseen menehtynyt. Pelkästään Floridan osavaltiossa vähintään 20 ihmistä on kuollut viimeisen vuosikymmenen aikana operaation aiheuttamiin komplikaatioihin.

Brasilialaista pyllynkohotusleikkauksessa on kaikista kosmeettisista operaatioista suurin kuolleisuusriski ja leikkauksen jälkeen potilaalle voi tulla vakavia komplikaatioita, brittiläinen plastiikkakirurgijärjestö varoitti vuonna 2018. 

Brasilialainen pyllynkohotusleikkauksen akuutein riski on rasvatulppa, kun muualta kehosta – yleensä vatsasta – otettua rasvaa ruiskutetaan pakaraan. Jos rasvaa pääsee laskimosuoniin, se voi matkata sydämeen ja keuhkoihin ja aiheuttaa elinvaurion.

Lukuisten kuolemantapausten vuoksi Yhdysvaltain viranomainen on vaatinut, että injektio pistetään potilaan pakaralihaksen alle, mutta uudistuksen jälkeenkin heitä on kuollut rasvatulppaan.

Leikkauksen jälkeen potilasta uhkaa bakteeri-infektio, kuten MRSA tai kuolio.

Potilas kuoli kesken "elämänsä parhaan ajan"

Viimeisimmän tapauksen johdosta floridalaiset plastiikkakirurgit vetoavat ihmisiin, jotta he tekisivät leikkausta ja kirurgia koskevat taustatyöt huolellisesti ennen operaatiota, eivätkä yrittäisi muokata liian montaa kohtaa itsessään yhdellä käynnillä.

Romualdo-Rodriguezin ystävä Liz Chavez kuvailee edesmennyttä toveriaan itsevarmaksi ja kauniiksi:

– Hän oli niin kaunis. Hän eli elämänsä parasta aikaa, Chavez sanoo Miami Heraldille.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Miami Herald, Metro

Lue myös:

    Uusimmat