Soittiko poliisi ovikelloa, kun olit myynyt autosi? Tämän ilmoituksen tekeminen unohtuu usein

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos muistuttaa myyjiä siitä, että etenkin halpojen autojen kaupan yhteydessä uusi omistaja monesti laiminlyö rekisteri-ilmoituksen omistajanvaihdoksesta. Rekisteröintiasetuksen mukaan mainittu ilmoitus on tehtävä seitsemän päivän kuluessa rekisteritietojen muuttumisesta, eli tässä tapauksessa omistajanvaihdoksesta.

Useimmista vakuutusyhtiöistä saa perinteisiä luovutustodistuksia, jollaisen täyttäminen rekisteröintitodistuksen (rekisteriotteen) luovutusosan lisäksi varmistaa sen, että ajoneuvon myyjä saa ajoneuvon verot ja vakuutukset katkeamaan. Lisäksi mahdolliset pysäköintivirhemaksut eivät koidu myyjän päänvaivaksi.

Poliisi törmää työssään säännöllisesti autoihin, joista omistajanvaihdosilmoitus on tekemättä. Tällöin ilmoituksen laiminlyöjää muistetaan yleensä pikku sakolla, ja jos laiminlyönti on kestänyt pidempään, voidaan ajoneuvosta myös poistaa rekisterikilvet.

Jos ajoneuvoon ei ole tehty uutta vakuutusta seitsemän päivän määräajassa, poliisi poistaa siitä rekisterikilvet ja tekee ilmoituksen vakuuttamattomuudesta.

Useissa tapauksissa ajoneuvon myyjä ei ole edes tiennyt ajoneuvon ostajan nimeä, vaan on ollut tyytyväinen saatuaan rahat kouraan. Jos tällaista autoa käytetään esimerkiksi murtokeikoilla, voi myyjän oven taakse ilmestyä yllättäen poliisi.

Etenkin halvemman auton myytyään voi Trafilta tarkastaa seitsemän päivän jälkeen onko ajoneuvo rekisteröity uuden omistajan nimiin ja jos ei ole, voi myyjä tehdä Trafille ajoneuvon luovutusilmoituksen, jolloin on hyvä olla olemassa ylimääräinen luovutustodistus.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisi

***

Moottoripyöräpoliisi kuvasi uskomattoman takaa-ajon 23:51

Lue myös:

    Uusimmat