Soini työministerin Kela-maksuavauksesta: "En käy joka hyttystä kurnimaan"

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi aamun Huomenta Suomessa vastavalitun oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) ehdotusta työnantajien Kela-maksun palauttamiseksi.

Soinin mukaan Lindströmin ehdotuksella oli tarkoitus avata keskustelua siitä, mitä yhteiskuntasopimukseen voitaisiin kirjata.

– Tässä on nyt sellainen tilanne, että yhteiskuntasopimusta yritetään saada aikaan. Hallitus tekee oman esityksensä heinäkuun loppuun mennessä. Eiköhän tämä (Lindströmin ehdotus) ole sellaista kahistelua siitä, että mitä siihen voisi tulla. Räväkkää keskustelua, enpä tätä ylidramatisoisi isosti, Soini totesi.

Soini kertoo nähneensä Lindströmin lähettämän tiedotteen tekstin etukäteen.

– Kommentoin, että ministeri päättää. En käy joka hyttystä kurnimaan. Käsittääkseni ministeri Lindström on ollut huolissaan siitä tasapainosta, miten tämä on lähtenyt liikkeelle.

"Viittaan pääministerin sanoihin: listaa ei ole"

Lindströmin sanojen lisäksi viikonloppuna nousi toinenkin kohu, kun Iltalehti uutisoi, että hallituksella olisi jo olemassa salainen lista toimenpiteistä, joilla se pakottaisi ay-liikkeen yhteiskuntasopimukseen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ehti jo kiistää listan olemassaolon. Soini komppaa Sipilän sanomisia. 

– Viittaan pääministerin sanoihin: listaa ei ole. Minulla ei ole siihen mitään lisättävää.

Kysymykseen siitä, mistä huhut ovat saaneet alkunsa, Soini vastaa kierrellen.

– Tekisi mieli sanoa kohtuullisella poliittisella kokemuksella, että lehdissä on milloin mitäkin. Osa (listan asioista) voi olla hyviä arvauksia, osa voi olla tosia, noin niin kuin yleisellä tasolla. En siis ota kantaa tähän listaan, jota pääministerin mukaan ei siis ole olemassa. 

Mutta onko Suomella varaa siihen, ettei yhteiskuntasopimusta syntyisi?

– Suomen tilanne on taloudellisesti vakava ja huono. Jos yhteiskuntasopimusta ei synny, se on takaisku kaikille.



Lue myös:

    Uusimmat