Mainos

Soini: Ahtaalle ajettu Isis lisännyt terrorismia – iskun uhka suomalaiselle pieni

Äärijärjestö Isis on ajettu ahtaalle Irakissa ja Syyriassa, mikä on näkynyt jopa lisääntyvänä terrorismina, ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoi suurlähettiläspäivillä pitämässään puheessa. Hän sanoi, että myös suomalaisten vierastaistelijoiden virta Isisin riveihin on hiipunut. 

2:03

Soini painotti puheessaan terrori-iskun uhan pienuutta yksittäiselle suomalaiselle. Hän sanoi, että ilmeisesti yksikään suomalainen ei vielä ole kuollut terrori-iskussa. 

– Terroristinen vihan ideologia ei ole todellinen uhka yhteiskuntajärjestyksellemme. Musta lippu ei tule koskaan liehumaan tämän talon katolla, Soini sanoi viitaten Isisin mustaan lippuun.  

– Kännykän räplääminen Hämeenlinnanväylällä on suurempi turvallisuusriski kuin terroristi-iskun uhriksi joutuminen, Soini jatkoi.

Soini sanoi, että "joidenkin mielestä" avoin yhteiskunta antaa turhaa tasoitusta epäsymmetrisille uhkakuville kuten terrorismille. 

– Avoin yhteiskunta voi vaikuttaa haavoittuvalta, koska se on moniääninen ja koska se ei aina vastaa samalla mitalla. Mutta ei pidä aliarvioida kansainvaltaisen, lakiin ja luottamukseen perustuvan järjestyksen kestokykyä silloin, kun panokset kovenevat, Soini sanoi. 

Soinin lisäksi suurlähettiläspäivillä puheenvuoron pitävät esimerkiksi pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sekä huomenna puhuva presidentti Sauli Niinistö.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.