SM-liigan pudotuspeleihin sääntömuutoksia – tuomareille uusi ulottuvuus videotarkastukseen

Jääkiekon SM-liiga tiedotti torstaina tarkentaneensa viimeisten minuuttien ja jatkoaikojen pelaamiseen sekä videotarkastukseen liittyvää säännöstöä tänään käynnistyviä pudotuspelejä varten.

Videotarkastukseen liittyvät muutokset koskevat erotuomareiden mahdollisuuksia tulkita rangaistustilanteita. Alkavissa pudotuspeleissä tuomareilla on nyt maalien lisäksi mahdollisuus tarkistaa myös rangaistustilanteita.

Tuomaristo voi tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen. Tuomaristo voi muuttaa rangaistuksen syytä tai lyhentää sitä. Rnagaistusta ei voi pidentää tai kumota kokonaan. Sääntö on voimassa sekä varsinaisella peliajalla että jatkoajalla.

Joukkueiden valmentajat eivät voi vaatia rangaistuksen tarkastamista. Tilanteeseen ottavat kantaa tuomarit ja tilannehuoneen päävideotuomarit.

Viilauksia tehtiin myös varsinaisen peliajan kahteen viimeiseen minuuttiin, jolloin voimaan astuvat jatkoajan säännöt tahallisen väärän vaihdon, tahallisen maalin siirron ja kahden miehen alivoimalla turhan mailan mittauspyynnön osalta.

Kaikissa mainituissa tilanteissa tuomitaan rangaistuslaukaus. Rangaistuslaukaukseen johtavia tilanteita on tarkennettu Liigan verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja