SM-liigan ottelutauko tarjoaa kehnosti kautensa aloittaneille poikkeuksellisen mahdollisuuden – Sihvonen: "Nyt on heidän iskunpaikkansa"

SM-liiga viikoiksi jäähylle – Liigaviikko listaa: Tässä ovat syksyn parhaat pelaajat ja joukkueet 11:55
Liigaviikko-ohjelmassa nimettiin muun muassa syksyn suurimmat onnistujat.

Suomen koronavirustilanteen vuoksi aloitettu SM-liigan pidennetty joulutauko antaa kehnosti kautensa aloittaneille joukkueille oivallisen mahdollisuuden korjata kurssiaan, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen toteaa.

SM-liiga jäi keskiviikkona yli kolmen viikon mittaiselle ottelutauolle Suomen pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi. Tauko luo joukkueille runsaasti haasteita, mutta antaa myös mahdollisuuksia.

Sihvonen painottaa, että valmentajien on käytävä tauon aikana läpi pelillisiä asioita, mutta kohtuudella. Valmentajien olisi hyvä keskittyä myös henkisiin asioihin, jotta pelaajien mielet pysyvät virkeinä.

– Pitää puhua paljon muustakin kuin jääkiekkoasioista. Pitää puhua ammatti-identiteetistä ja siitä, miten etuoikeutettua on ollut olla jääkiekkoilija Suomessa. Nyt on sellainen tilanne, että jokaisen täytyy pitää huolta siitä, mikä on jääkiekkoilijan työväline. Se on pää ja kroppa, Sihvonen toteaa Liigaviikko-ohjelmassa.

Kolme viikkoa on pitkä aika jääkiekossa. Tuossa ajassa joukkueet ehtivät harjoitella monenlaisia asioita ja keskittyä alkukaudella vaikeuksia tuottaneisiin osa-alueisiin. Varsinkin kehnosti kautensa aloittaneilla joukkueilla on erinomainen tilaisuus kääntää kurssinsa.

– Ne joukkueet, jotka ovat suorittaneet vähän heikommin, nyt on heidän iskunpaikkansa. Uskon, että valmentajat yrittävät hyödyntää tämän tilanteen. Tämä antaa mahdollisuuksia. Sen takia tulevaisuus on vähän ennustamaton. Missä iskukyvyssä mikäkin joukkue palaa tauolta.

Liigaviikko paketoi pääkuvan videolla SM-liigan alkukauden. Katso videolta, ketkä olivat syksyn suurimpia onnistujia ja mitkä joukkueet pokkasivat parhaat joulutodistukset.

Lue myös:

    Uusimmat