SM-liigakauden avauksessa mahdollinen joukkoaltistus – Liigapomo: Tämän vuoksi Kärppien ottelua ei peruttu

1:07
Liiga-ottelu peruttu koronan takia – HPK:n lähipiirissä koronatartunta, joukkue karanteeniin.

SM-liigakauden avausottelussa HPK:n ja Kärppien välillä tapahtui mahdollinen altistuminen, kun hämeenlinnalaisjoukkueen jäsenen läheinen on saanut varmistetun koronavirustartunnan.

HPK:n joukkueen jäsenen läheisen koronavirustartunta on pakottanut SM-liigan perumaan Kerhon ja Sportin välisen lauantai-illan ottelun, kun tietoa itse joukkueen jäsenen tartuntatestistä ei ole ollut saatavilla riittävän ajoissa.

– Olemme ennen sarjakauden alkua valmistautuneet siihen, että tällainen tilanne voi tulla. Olemme sopineet ne periaatteet, miten matsille haetaan vaihtoehtoinen päivä. Nyt odotetaan vielä tietoa HPK:n osalta, milloin voidaan niitä päiviä alkaa katsoa, SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kommentoi MTV Urheilulle.

Torstai-illan ottelussa HPK:n vastustajana pelanneen Kärppien ottelua ei kuitenkaan ole peruttu, vaikka maalaisjärjellä voisi olettaa, että tartuntariski olisi myös samassa kaukalossa HPK:n kanssa pelanneella oululaisryhmällä kohonnut.

– Me olemme yhdessä kahden sairaanhoitopiirin infektiolääkärien kanssa käyty tätä tilannetta läpi sen pohjalta, mistä me olemme asiasta uutisoineet. On todettu, että tässä tilanteessa muut ottelut voidaan pelata normaalisti, Kallioniemi sanoo.

Kärpät pelaa siten normaalisti KooKoota vastaan Oulussa tänä iltana kello 17 alkaen.

”Silloin se päätös siirrosta tehdään”

Tilanne Hämeenlinnassa on pitänyt Kallioniemen lauantaipäivän kiireisenä. Toimitusjohtajan puhelimeen on tulvinut satoja yhteydenottoja.

– Meillä on ollut tänä aamuna useampia kokouksia ja haettu sitä tilannekuvaa, Kallioniemi raportoi.

– Aikataulullisesti tilanne ei ole aina kauhean mukava. Voi olla, että meillä tulee illalla tietoa, ja seuraavana aamuna pitäisi olla jo valmistautumassa otteluun aamujäillä.

Kun HPK:n ottelu peruttiin nyt joukkueen jäsenen perheenjäsenen tartunnan vuoksi, voiko olettaa, että näin tehdään myös jatkossa vastaavanlaisessa tilanteessa?

– Silloin kun lääkäreiltä tulee sellainen näkemys, että ottelua ei ole syytä pelata, silloin se päätös siirrosta tehdään.

Kun jo ensimmäisen kierroksen ottelu aiheutti yhden joukkueen seuraavan pelin perumisen, miten kriittiseltä tilanne SM-liigakauden kannalta näyttää?

– Me olemme totta kai tienneet koko ajan, että tilanne on hyvin epävarma. Me joudumme tämän kanssa olemaan hereillä mahdollisesti koko kauden. Olemme siihen hyvin valmistautuneita, Kallioniemi vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja