SM-liigajätti HIFK koki pahan takaiskun kriittisellä osa-alueella – C Moren Ari Vallin ja Sami Kapanen viittaavat isoihin kysymysmerkkeihin

3:39
Mitkä ovat SM-liigan mestarisuosikin HIFK:n heikkoudet ja vahvuudet? Sami Kapanen nostaa esiin yhden ison kysymysmerkin

Jääkiekon SM-liigassa Ville Peltosen luotsaama HIFK on yksi tämän kauden isoista mestarisuosikeista. Punapedot kokivat tuoreeltaan pahan kolauksen, kun joukkueen avainpuolustaja Joonas Lyytinen tipahti sairastuvan puolelle. C Moren asiantuntijat Ari Vallin ja Sami Kapanen nostavat esiin ison kysymysmerkin – onko HIFK:n peräpää liian kapea?

IFK:n puolustus meni kesällä osaltaan uusiksi, kun muun muassa Mikko Kousa ja Ville Varakas jättivät seuran. Uusina kasvoina mukaan ovat liittyneet Jordan Schmaltz ja Kasper Kotkansalo.

HIFK:n materiaalissa erityisesti keskushyökkääjäosasto on sarjan parhaimmistoa. Isoimmat kysymysmerkit kohdistuvat kuitenkin peräpäähän.

– En ole ihan vielä vakuuttunut tuosta pakistosta. Pakit ovat kuitenkin tänä päivänä niin isossa roolissa pelin avaamisessa. Odotan pikkuisen enemmän Schmaltzilta ja kumppaneilta, C Moren asiantuntija Ari Vallin miettii.

C Moren toisella asiantuntijalla Sami Kapasella puolustuspään huomiot kääntyvät erikoistilanteiden puolelle.

– Kuka siellä pyörittää ylivoimaa? Viime vuonna Mikko Kousa oli todella isossa roolissa. Kuka ottaa sen viitan tänä vuonna? Kapanen kyselee.

Kapanen mainitsee nimeltä Joonas Lyytisen, joka nakutti viime kaudella peräti 12 maalia. HIFK koki kuitenkin pahan menetyksen, kun Lyytinen loukkaantui viime lauantain Sport-ottelussa. C Moren tietojen mukaan 26-vuotias puolustaja joutuu pitkäksi ajaksi sairastuvan puolelle.

Lisää HIFK:sta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja