Skype sai päivityksenä alusta loppuun asti salatut yksityiskeskustelut

Microsoftin omistama Skype-viestintäpalvelu on saanut nyt uusimmissa päivityksissään eri alustoilla tuen alusta loppuun (end-to-end) salatuille yksityiskeskusteluille.

Keskustelujen salaus alusta loppuun asti tarkoittaa, ettei Skypellä tai Microsoftilla itselläänkään ole mahdollisuutta päästä käsiksi keskustelujen sisältöön. Tämä johtuu salausavainten säilyttämisestä vain itse laitteissa.

Skypen yksityiskeskusteluissa käytetään Signal Protocol -salausprotokollaa, joka salaa Skypen äänipuhelut, lähetetyt tekstiviestit, kuvat sekä ääni- ja videotiedostot.

Salauksen lisäksi keskustelujen sisältö piilotetaan ilmoituksista.

Skype antaa omilla sivuillaan ohjeet yksityiskeskustelujen aloittamiseksi. Kun halutaan aloittaa uusi yksityiskeskustelu, lähetetään yhteyshenkilölle kutsu, jossa häntä pyydetään hyväksymään kutsu. Kutsu on voimassa seitsemän päivän ajan.

Yksityiskeskustelu on käytettävissä vain yhdellä laitteella. Jos jompikumpi haluaa siirtää keskustelun toiselle laitteelle, kutsu pitää hyväksyä sillä laitteella, jota halutaan käyttää. Yksityiskeskusteluiden viestejä voi lukea ainoastaan sillä laitteella, jolla kutsu on hyväksytty. Jos vaihdat laitetta keskustelun aikana, yksityiskeskustelun viestit eivät siirry toisesta laitteesta toiseen.

Yksityiskeskustelut Skypessä toimivat kaikilla alustoilla (Windows, Mac, Linux, iOS ja Android 6.0+), mutta vaativat sovelluksista uusimman version.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja