Skotlantilaisen Lauran pesukone räjähti yllättäen – varoittaa nyt muita: "En koskaan enää jätä pesukonetta päälle, kun lähden ulos"

Skotlantilaisnainen säikähti, kun hänen pesukoneensa räjähti yllättäen.

Aina siitä varoitellaan: älä jätä kodinkoneita päälle poistuessasi kotoa. Skottinaisen tarina vahvistaa tätä sääntöä. Laura Birrell koki nimittäin elämänsä säikähdyksen viime sunnuntaina, kun hänen pesukoneensa räjähti yhtäkkiä, kertoo muun muassa The Sun. Naisen onneksi hän oli tällä kerralla kuitenkin kotona koneen ollessa käynnissä ja onnistui estämään pahemmat vahingot.

Kauhistunut nainen otti kuvia räjähtäneen pesukoneen aiheuttamasta hävityksestä keittiössään ja julkaisi varoituksen Facebook-tilillään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen usein kuullut, ettei pesukonetta saa jättää päälle, kun lähtee kotoa. No, tänään olen iloinen, etten lähtenyt mihinkään, sillä koneeni todella räjähti, Laura kirjoittaa.

"En koskaan enää jätä pesukonetta päälle, kun lähden ulos"

Nainen kertoo luulleensa jo pommin räjähtäneen kotonaan. Lasia oli kaikkialla, ja pesukoneen rumpu oli mennyt työtasosta läpi.

– Onneksi olin kotona, sillä savua alkoi ilmestyä, joten sammutin sen nopeasti. Ei paras sunnuntai, se on varma. Mutta en koskaan enää jätä pesukonetta päälle, kun lähden ulos. En voi edes kuvitella, millainen lopputulos olisi, jos minä, Warren tai Mark olisimme olleet keittiössä samaan aikaan, Laura kauhistelee omansa ja perheenjäsentensä puolesta.

Tukesin ylitarkastaja Jukka Lepistö on niin ikään MTV Uutiset Liven haastattelussa suositellut aiemmin, ettei kotoa poistuttaisi, kun astian- tai pyykinpesukone on päällä.

– Laitteiden teknistä ikää on vaikea määritellä. Mieluummin pyrkisin siihen, että astian- tai pyykinpesukone vaihdetaan ennen rikkoutumista kuin että se käytetään loppuun asti. Vanha laite voi aiheuttaa tulipalon ja samalla vesivahingon riski kasvaa, ylitarkastaja kertoi tuolloin.

Lauran pesukone oli Indesit-merkkiä. The Sunin mukaan merkin omistava Whirpool kertoi keskustelleensa Lauran kanssa ja tutkivansa tapahtunutta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Nämä syyt johtavat useimmiten tuhoisaan sähköpaloon – asiantuntija kertoo, mitä kotona ei saa tehdä:

Ovatko kotisi sähkölaitteet kunnossa? 11:00
Tukesin ylitarkastaja Jukka Lepistö kertoi MTV Uutiset Livessä sähköpalojen syistä.

Lähteet: The Sun, Daily Star


Lue myös:

    Uusimmat