Skippasitko salin? Tee nämä korjausliikkeet

Joskus kiire koettelee eikä kuntosalille innokkaista aikeista huolimatta selviydy. Mikään ei korvaa kunnon treenin terveysvaikutuksia, mutta vaikka joskus sali välistä jäisikin, ei se tarkoita että muilla elämän osa-alueilla pitäisi repsahtaa.

Jos tiedät, ettet selviä salille, kokeile näitä helppoja arkipäivän kikkoja, joilla voit pitää itsestäsi ja terveydestäsi muutoin huolta.  

1. Juo vihreää teetä

Vihreän teen terveysvaikutukset ovat kuuluisat. Sen lisäksi, että se alentaa riskiä sairastua syöpään, Alzheimerin tautiin ja kakkostyypin diabetekseen, japanilaisen tutkimuksen mukaan vihreä tee alentaa myös riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Vihreässä teessä on myös kofeiinia, joka piristää mukavasti iltapäivää. 

2. Syö hitaasti ja pureskele hyvin

Hitaasti syömisessä ja perusteellisessa ruuan pureskelussa on etuja. Jos ruoka on suussasi melkein nestemäistä, ennen kuin nielaiset sen, kehosi saa siitä irti enemmän ravintoaineita. Hyvin pureskeltu ruoka on myös ruuansulatukselle hyväksi ja tulet täyteen aiemmin. Aivoillamme kestää 20 minuuttia ymmärtää, että olemme täynnä – tämän vuoksi monet syövät itsensä ähkyyn. Kun syöt hitaammin, voit paremmin ja olet onnellisempi sekä keskittyneempi.

3. Tee to do -lista

Olosi on paljon parempi, kun oikeasti saat aikaan asioita – vaikka jättäisitkin väliin kuntosalin. Tehtävälista selkeyttää ja rauhoittaa mielesi. Priorisoi tehtävät asiat tärkeysjärjestykseen ja käy heti käsiksi hommiin, mitkä ärsyttävät sinua eniten. Keskityt paremmin etkä ole niin levoton.

4. Kuuntele positiivista musiikkia

Liian usein ihmiset kuuntelevat musiikkia, joka täsmää heidän sen hetkiseen mielialaansa sen sijaan että kuuntelisivat musiikkia jonka mukaisen fiiliksen he haluavat. Tutkimusten mukaan musiikki voi vähentää stressitasoja, helpottaa kipuja ja parantaa verenpainetta. Jos et voi töissä kuunnella musiikkia, kuuntele sitä edes vapaalla.

5. Kuori ja kosteuta ihoasi

Treenin jälkeen iho hehkuu terveenä ja ilman liikuntaa ihosi saattaakin näyttää samealta. Yleensä emme ota ihonhoitoa vakavasti ennen kuin ihossa näkyy jo merkkejä ikääntymisestä tai ihovaurioista. Kaikki ihonhoitotuotteet lupaavat tehdä ihmeitä, mutta kaksi on ylitse muiden: kuorinta ja kosteutus. Tee kuorinta kerran viikossa, kuori kuollut iho pois. Kosteuta ihoasi joka aamu. Hoida kasvojen lisäksi myös kaulan ihoa.

6. Mene nukkumaan aikaisin

Lapsesta asti meille opetetaan, kuinka tärkeää nukkuminen on, mutta valitettavasti unta aliarvostetaan edelleen. Pyri menemään aikaisin sänkyyn ja nuku pitkät unet, jotta pääset syvään uneen. 

Lähde: huffingtonpost.com

Lue myös:

    Uusimmat