"Sitten tuli tämä moukari kulman takaa" – veikkausliigaseura koki rajun pettymyksen kauden pikaisesta päättymisestä

6:36
Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoi MTV Urheilulle liigan päätöstä jättää loppusarja pelaamatta.

Koronaviruksen takia kuukausia myöhässä alkanut miesten jalkapalloliigan kausi 2020 päättyy reilusti suunniteltua aiemmin, sillä liiga kertoi torstaina pelien päättyvän runkosarjaan. Loppusarjoihin asti ei siis ikinä päästy.

Vielä edellispäivänä liiga kertoi esittävänsä Palloliiton hallitukselle, että loppusarjojen päätöspäivän takarajaa siirretään marraskuun loppuun.

Esitys vedettiin kuitenkin pois, sillä liiga sai tiedon, että neljä RoPSin pelaajaa on altistunut ja he joutuvat karanteeniin. Sen myötä loppusarjojen pelaaminen marraskuun loppuun mennessä ei ole mahdollista.

– Jos ajattelee lähtökohtaa, mistä aloitimme, kun tauti levisi ympäri maailmaa ja kaikki poksahti kiinni, jouduimme tekemään hyvin epävarmassa tilanteessa päätöksen, että alamme pelata. Alkuun selvittiin todella hienosti. Toki seurat ovat joutuneet jumppaamaan pelaajien ja katsojien kanssa, mutta syyskuun loppuun asti selvittiin todella hienosti. Nyt olemme joutuneet reagoimaan tilanteisiin, mutta silti saamme edelleen 22 pelin sarjan. Tiettyyn pisteeseen asti onnistuimme hyvin ja voimme olla siitä ylpeitä, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi.

Teoria ei, käytäntö kyllä

Päätös tietää käytännössä sitä, että Suomen mahtiseura HJK juhlii historiansa 30. Suomen mestaruutta miesten peleissä ja samalla tuplamestaruutta. HJK on kolme pistettä edellä sarjassa toisena olevaa KuPSia, ja helsinkiläisillä on kaksi ottelua pelaamatta, kuopiolaisilla enää yksi. Maaliero HJK:lla on musertavasti parempi kuin KuPSilla, joten mestaruuden lipeäminen pääkaupungista on teoriatasolla.

– Ollaan erinomaisissa asemissa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi ja totesi päätöksen olleen helpotus pari viikkoa kestäneen epätietoisuuden jälkeen.

Mestaruus sinetöityy joko sunnuntaina HJK:n vieraillessa IFK Mariehamnin luona tai sitten päätöskierroksella ensi keskiviikkona.

– Sunnuntaina halutaan naulata tämä, Koskela painotti.

"Moukari kulman takaa"

RoPSin putoaminen Ykköseen varmistui, mutta kahdeksan viimeisen pelin myötä setvitään mitalijärjestyksen ohella liigapaikastaan karsijaa. Karsijan paikalla on TPS, jolla on kaksi ottelua jäljellä ja näin saumaa nousta viisi pistettä edellään olevan IFK Mariehamnin ohi.

Loppusarjojen pelaamista halusi sen verran moni seura, että keskiviikkona yhteisymmärrykseen lopettaako vaiko pelata -kysymyksestä ei päästy.

Korona sanoi toki lopulta viimeisen sanan, ja muun muassa Ilveksessä petyttiin. Eikä ihme, sillä joukkue jää europelipaikkojen ulkopuolelle.

– Miellämme olisimme jatkaneet. Vielä keskiviikkona toiveita oli, mutta sitten tuli tämä moukari kulman takaa. Toivotaan, että edes tämä saadaan nyt loppuun, Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola totesi.

– Ensi vuotta pitää jo rakentaa, mutta outo kulma on siihenkin: kuinka kauan tämä (koronaepävarmuus) vielä kestää? Kun olisikin kristallipallo käytettävissä..., Erola harmitteli.

Liigajohtaja Marjamaa, millainen on liigan ja liigaseurojen tilanne kauden päättyessä?

– Hankala, seurat eivät ole irrallaan yhteiskunnasta. Tästä kaudesta on selvitty, mutta kun tilanne pitkittyy ja jos talous sakkaa totaalisesti maailmalla ja Suomessa, se vaikuttaa meihinkin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja