Lopullinen päätös: Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – uusi korona-altistus ratkaisi

5:42
Tulosruutu keskiviikkona: Veikkausliiga-kauden kohtalosta äänestettiin

Jalkapallon Veikkausliiga-kausi päättyy runkosarjaan. Mitali- ja haastajasarjoja ei pelata Veikkausliigan hallituksen päätöksellä.

Päätökseen vaikutti uusi korona-altistukseen liittyvä karanteenitapaus. Veikkausliigan hallitus veti pois anomuksensa, jolla haettiin Palloliiton hallitukselta lupaa venyttää kautta marraskuun lopulle.

– Myöhään keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19.11. Tämä kaventaisi loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30.11. mennessä, Veikkausliigan tiedotteessa kerrotaan.

Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi. Runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen yksi tai kaksi peliä.

HJK on käytännössä varma mestari, sillä joukkue johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla KuPS:iin. KuPSilla on jäljellä enää yksi ottelu, ja HJK:lla on 17 maalia parempi maaliero kuin KuPSilla. HJK pelaa vielä kaksi ottelua, ja mestaruus voi saada sinettinsä sunnuntaina ottelussa IFK Mariehamn-HJK.

Rovaniemen Palloseuran putoaminen sarjaporrasta alemmas Ykköseen on jo varmaa. Päätös on kova isku TPS:lle, joka on viimeistä edellisenä karsijan paikalla, ja matkaa kymmenentenä olevaan IFK Mariehamniin on viisi pistettä. Sekä TPS että IFK pelaavat vielä kaksi ottelua.

Veikkausliigan päätöskierros on merkitty pelattavaksi keskiviikkona 4.11. klo 18.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja