Sitova hoitajamitoitus tulee lakiin, oli rahaa tai ei – hoitajia edustava Super tiukkana: "Kun se saadaan kirjattua, myös rahojen täytyy löytyä"

5:16
Oli rahaa tai ei, 0,7 hoitajamitoitus kirjataan lakiin sitovasti – tätä se tarkoittaa käytännössä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi Huomenta Suomessa, että hallitus aikoo tehdä kirjaukset hoitajamitoituksesta, vaikka rahaa hoitajien palkkaamiseen ei olisi.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola toteaa, että mikäli hoitajamitoitus kirjataan lakiin, käytännössä myös rahojen täytyy siinä vaiheessa valtiolta löytyä.

– Kysymys on siitä, miten Suomi arvostaa vanhuksiaan ja heidän hoitajiaan. Tässä on todettu koko alkuvuoden verran, että siellä on isoja ongelmia.

– Ei se hoitajille tuota mitään ongelmaa, koska työnantajien täytyy pitää huolta, että työntekijöitä on tarpeeksi, toteaa Paavola.

Hoitajien työnkuva normaaliksi

Paavola on toiveikas, että 0,7 hoitajamitoitus kirjataan lopulta lakiin. Hänen mielestään ihanteellista olisi, että laki tulisi voimaan alkuvuodesta ja hoitajien työnkuva muutetaan tavalliseksi hoitotyöksi.

– Tällä hetkellä siellä on liian vähän tukityöntekijöitä, joka tarkoittaa sitä, että hoitajat siivoavat, pyykkäävät ja tekevät ruokaa siinä sivussa.

– Eli hoitajille ilmoitetaan, että työnkuva tulee olemaan vain hoitotyötä. Ei niin, että työnkuvaa ripotellaan näihin tukitöihin, kertoo Paavola.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja