Sisusta ergonomisesti ja säästä kehoasi

Harvoin tulee ajatelleeksi, että kodin tavaroiden sijoittamisella voi ehkäistä rasitusvammoja. Säilytyksen kannalta se tarkoittaa hyllyjen, työtasojen ja kaappien oikeanlaista korkeutta sekä syvyyttä.

Tavaroiden sijoittaminen optimaalisiin paikkoihin on tärkeää tiloissa, joissa työskennellään paljon. Esimerkkinä on työpiste mutta myös keittiö, missä pitää pystyä puuhaamaan vaivattomasti, turvallisesti ja tehokkaasti. Seuraavat sisustussuunnittelija ja kalustevalmistaja Terence Conranin vinkit kannattaa ottaa huomioon, kun seuraavan kerran pohtii tavaroiden säilytyspaikkoja.

  • Kumartuminen vie enemmän tilaa kuin kurottaminen. Jos tilaa on niukasti, harkitse ulospäin aukeavien kaapinovien korvaamista liukuovilla.
  • Varmista, että tavaroihin on helppo ulottua. Aseta säännöllisesti käyttämäsi tavarat silmän tai vyötärön korkeudelle.
  • Säilytä korkeissa paikoissa vain kevyitä, vähän tilaa vieviä ja harvoin käytettyjä tavaroita.
  • Raskaiden esineiden nostaminen rasittaa selkää. Säilytä painavia tavaroita vain vyötärön korkeudella tai vähän sen alapuolella.
  • Kätevästi päällekkäin pinottavat ja nimikoitavat säilytyslaatikkosarjat ovat yhtä yksittäistä laatikkoa parempi vaihtoehto. Etenkin pitkäaikaisessa säilytyksessä kannattaa välttää yhden ison laatikon täyttämistä, koska painavaa laatikkoa on hankala siirrellä.

Lähde: Terence Conran: Sisustajan toimivat säilytystilat (2013, Readme.fi)

Lue lisää:

MTV3 Koti:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja