TikTokissa leviää jälleen järkyttävä haaste – äiti varoittaa: "Hän makasi tiedottomana asfaltilla"

Tältä näyttää hypersuosittu TikTok-sovellus 0:40
Videolla näytetään, millaisia videoita TikTokista esimerkiksi löytyy.

TikTokissa leviää vaarallinen Skull Breaker Challenge, kertoo Fox News -sivusto.

Hiljattain uutisoitiin TikTokissa leviävästä pistorasiahaasteesta, mutta nuorten suosimassa videopalvelussa leviää jo uusi haaste, Skull Breaker Challenge, suom. kallonmurskaajahaaste. Lääkärit ja vanhemmat varoittavat sen vaaroista.

Tempussa kolme osallistujaa seisoo vierekkäin. Laitimmaiset hyppäävät ensin ilmaan. Sen jälkeen keskimmäinen hyppää ja hänen vieressään olevat yrittävät potkaista keskimmäiseltä jalat alta niin, että tämä kaatuisi maahan ja löisi päänsä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haaste sai alkunsa Espanjassa, kun eräät nuoret olivat kuvanneet TikTokiin videon, jossa he tekivät tempun. Videosta tuli viraali ja monet muut ovat intoutuneet kokeilemaan samaa.

Pikkupoika sairaalaan haasteen takia

Lääkärit ja vanhemmat varoittavat tempauksen vaaroista, sillä siinä voi käydä pahasti. Yhdysvaltain Arizonassa asuva Valerie Hodson jakoi Facebookissa 8. helmikuuta kuvia, joissa hänen poikansa makasi sairaalassa siksi, että oli kokeillut temppua kahden kaverinsa kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valerien mukaan poika oli saanut päävamman, tikkejä kasvoihinsa sekä useita haavoja suuhunsa.

– Hän kaatui selällään kovalle lattialle ja löi päänsä. Kun hän yritti nousta ylös, hän menetti tajuntansa ja kaatui naamalleen, Valerie kertoo.

– Koulun valvoja juoksi hänen luokseen. Samaan aikaan ne kaksi poikaa vain nauroivat sille, että hän makasi tiedottomana asfaltilla.

Valerie kertoo, että hänen poikansa ei tiennyt, että haasteessa voisi käydä huonosti.

Murtunut ranne ja leikkaus

Samanlaisesta onnettomuudesta kertoi Facebookissa myös toinen äiti. Teri Wimmer Smithin mukaan hänen poikansa Parkerin ranteesta murtui kaksi luuta haasteen takia, ja että joutuisi leikkaukseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vanhemmat, kertokaa lapsillenne, että tuo roska on vaarallista!

Pahimmassa tapauksessa lähtee henki

Lääkäri Nathan Richards The Ohio State University Wexner Medical Center -sairaalasta varoittaa, että haaste voi olla jopa tappava. Se voi johtaa vakaviin vammoihin pään ja niskan alueella.

– Se voidaan liittää moniin vakaviin ja jopa hengenvaarallisiin vaurioihin, kuten mustelmiin, verenpurkaumiin, kallon murtumiin, niskan venähdyksiin, aivotärähdykseen, aivoverenvuotoon tai halvaantumiseen.

– Vaikka se näyttää harmittomalta lasten ja nuorten pilalta, heitä pitäisi valistaa sen mahdollisista vakavista seurauksista.

Lue myös:

    Uusimmat